Advertentie plaatsen

Marktkramen Gids
Start Vakantie Overige Vakantie

Verhuur van uw vakantie woning

Samenvatting
  • Zie omschrijving
Omschrijving

Verhuren van je vakantiewoning

Waarom ?!?

Verhuren doe je bijvoorbeeld om vaste lasten te dekken, hierdoor kun je dus zelf gratis in je paleisje zitten. Het incidenteel verhuren kan een optie zijn mits je dat onder de noemer van vrienden en familie verhuur doet. Je hoeft dan niet de 19% belasting over je verhuurinkomsten en schoonmaak te betalen en ook niet per kwartaal aangiftes bij de fiscus te doen. Wij noemen incidenteel verhuren ook wel "pootjebaden".

Je bent in het bezit van een Appartement, Woning, Casa Rural of Finca op Fuerteventura en je wil het af en toe verhuren aan toeristen dan zijn de grote verhuur-platformen geen optie meer sinds de Toeristen-wet in 2019 is gewijzigd.

Op de grote verhuur en reserveringsplatformen als Booking en AirBnb etc. moet je minimaal een aaneengesloten beschikbaarheid van  6 tot 9 maanden hebben om in zoekopdrachten zichtbaar te zijn voor potentiële huurders. Kortom de huurders zullen jouw gratis advertentie niet in de zoekresultaten terug vinden omdat jij te weinig  periodes beschikbaar hebt.  Je krijgt dus geen reserveringen. Bovendien hebben sinds wetswijziging van 2019 alle  grote verhuurplatformen hun activiteiten online staan en is het daarmee voor de Spaanse fiscus eenvoudiger geworden om illegale inkomsten uit verhuur van particuliere eigenaren te traceren.

Je bent namelijk sinds wetswijziging verplicht om 19% belasting over je verhuurinkomsten af te dragen aan de Spaanse fiscus.

Een uitzondering op het bovengenoemde maakt de incidentele verhuur aan kennissen familie etc. 

Lees hierover meer op onze website.

Delen via:
Fuerteventura
Fuerteventura
Zutphen, GE
Biedingen

Biedingen zijn niet toegestaan op deze advertentie

Locatie
Alles in "Vakantie".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord