Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Reisboeken Reisverhalen

Vitus Bering - De Zeevaarder - Josef Petersen

Samenvatting
  • Verkocht
  • Gebruikt  
Omschrijving

Vitus Bering - De Zeevaarder - Josef Petersen

DOCUMENTAIRE VAN EEN GROOT ONTDEKKER EN ...MENS!

Terwijl aan het leven van Christophorus Columbus en zijn ontdekking van Ame­rika vele boeken werden gewijd, bleef het leven van een andere grote ont­dekkingsreiziger en zeevaarder, aan wie namen als Beringeiland, Beringstraat en Beringzee herinneren, vrijwel on­bekend. 
Hoe kon zoiets plaatsvinden, terwijI pers en uitgeverij na die tijd zo'n grote vlucht namen ?
Het is aan de schrijver van dit boek te danken, dat wij het leven en de belang­rijke tochten van Vitus Bering, de ont­dekker van de zeestraat tussen Azie en Amerika, de Beringzee en ten slotte Alaska leren kennen. 
Reeds van de aan­vang af, toen Vitus Bering als jonge Deense zeeman in dienst van tsaar Peter de Grote trad, volgen wij zijn merk­waardige, maar ook diep-tragische loop­baan, een lot, dat aan ontdekkers in die tijd scheen beschoren.
De wisselingen in het regeringsbestel, de corruptie in de hofkringen en de geringe kennis van de professoren van de Russische academie en de officieren van de admiraliteit ten aanzien van de geografie en de moeilijkheden, aan tochten in Siberië en in het poolgebied verbonden, droegen er niet toe bij voor Bering, erkenning van zijn verdiensten en zijn grote capaciteiten te vinden. 
On­danks dit alles trok hij, de felle tegen­werking en kleinzielige aanvallen na zijn eerste tocht naar de noordoostpunt van Siberië, dwars door dit onherbergzame land, ten spijt, er in 1733 opnieuw op uit om de ligging van Amerika ten op­zichte van Siberië vast te stellen.
Levensgroot, in al zijn menselijkheid en grootheid als ontdekkingsreiziger, rijst de figuur van Vitus Bering voor ons op. 
Voortdurend houden ons zijn machtige daden, maar ook zijn diepe levens­tragiek en de rijke historische gegevens in hun ban gevangen en alles tezamen geven zij ons een fascinerend beeld van een van 's werelds grootste ontdekkers!

Harde kaft met stofomslag - AD. M.C. Stok Forum Boekerij Den Haag - 221 pag - ( 521 gram - 2,8 cm dik )

In goede staat 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • 16, Jan

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Langs de Overijsselse Vecht - H. Wonink
Bieden
Langs de Overijsselse Vecht - H. Wonink

Langs de Overijsselse Vecht - H. Wonink  Prachtig fotoboek met het verhaal van een rivier, over zandverstuivingen en rivierduintjes, Zwolse anjers en kievitsbloemen, landgoederen en boswachterijen, grote weerschijnvlinders en duikende ...

Emmen, DR

Reis om de wereld in 80 dagen - Michael Palin
Bieden
Reis om de wereld in 80 dagen - Michael Palin

Reis om de wereld in 80 dagen - Michael Palin'Ik verlaat 115 jaar, 356 dagen, 10 uur en 3 kwartier later dan Phileas Fogg de Reform Club in Londen.  Het is een natte, bedompte ochtend, ik heb drieënhalf uur geslapen en het ...

Emmen, DR

Ergens in het Zuiden - William Kowalski
Bieden
Ergens in het Zuiden - William Kowalski

Ergens in het Zuiden - William KowalskiDe aangrijpende speurtocht van een zoon naar zijn moederNu zijn grootvader, een alcoholist is overleden, staat niets Billy Mann meer in de weg om zijn geheime droom na te jagen - zijn moeder te vinden ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord