Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Reisboeken Reisverhalen

De merkwaardige reizen van Alexandrine Tinne - Clara Eggink

Samenvatting
  • Verkocht
  • Gebruikt  
Omschrijving

De merkwaardige reizen van Alexandrine Tinne - Clara Eggink

negentiende-eeuwse Afrika-reizigsters

CLARA EGGINK, een van onze bekendste dichteressen, ver­diepte zich in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Kun­sten en Wetenschappen in de merkwaardige reizen van Henriette en Alexandrine Tinne. 
En wie had le­vendiger, warmer belangstelling voor deze dames Tinne aan de dag kunnen leggen dan de dich­teres uit wier werk zulk een sterk romantisch verlangen spreekt en voor wie vrijheid en ruimte het geluk betekenen?

Ook Alexandrine en haar moeder Henriette met hun in die tijd zo uitzonderlijke ondernemingslust, die hen uit Den Haag deed wegtrekken naar de wildernissen van het toen nog werkelijk wilde Afrika, hadden boven alles de vrijheid lief.
Geen wetenschappelijk doel, geen strijd  tegen de slavenhandel noch de wens om onbekende landen en volken te exploreren, doch slechts haar eigen genoegen, haar on­tembaar verlangen naar avontuur, deed Alexandrine Tinne in het gezelschap van haar moeder in het midden van de vorige eeuw zulke stoutmoedige reizen onderne­men in het gebied van de Nijl, zonder de gewapende be­scherming die vandaag nog vrouwelijke reizigers niet kun­nen ontberen.
De waardering voor de vrijbuitster Alexandrine Tinne deed Clara Eggink een uitermate interessant en boeiend boekje schrijven, dat in deze dagen, waarin het reizen tot een moeite- en gevaarloos bedrijf werd, velar aandacht verdient.

Meulenhoff Pockets Amsterdam M7 - 1960 - 192 pag - ( 144 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • 11, Jan

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De verboden oase - Choga Regina Egbeme
Bieden
De verboden oase - Choga Regina Egbeme

De verboden oase - Choga Regina EgbemeMijn leven in een vrouwengemeenschap in Nigeria.Choga Regina Egbeme groeide op in een harem in Nigeraia, een jeugd die ze beschreef in de bestseller Veertig moeders.  Omdat haar vader haar wilde ...

Emmen, DR

Denemarken - Oase in Europa - Dr H D de Vries Reilingen
Bieden
Denemarken - Oase in Europa - Dr H D de Vries Reilingen

Denemarken - Oase in Europa - Dr H D de Vries ReilingenMerkwaardig, dat er in ons land eigenlijk geen boek bestaat, dat iets dieper ingaat op het leven van het Deense volk.Wat weten wij eigenlijk van het Deense verleden als achtergrond van ...

Emmen, DR

Tulpen in de nacht - Will Tinnemans
Bieden
Tulpen in de nacht - Will Tinnemans

Tulpen in de nacht - Will TinnemansReisreportages Uit Midden Europa'Mijn zoektocht naar de mens achter het ijzeren gordijn leek een wanhopige poging om met het blote oog bacillen waar te nemen.Maar het leven daar, bleef me ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord