Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Reisboeken Reisgidsen

Reizen in West-Afrika 1893 - 1895 - Mary Kingsley

Samenvatting
  • Verkocht
  • Gebruikt  
Omschrijving

Reizen in West-Afrika 1893 - 1895 - Mary Kingsley

Hollandia reisverhalen onder redactie van Boudewijn Büch en Peter van Zonneveld

Mary Kingsley
Reizen in West Afrika
1893 - 1895

Bewerkt en ingeleid door Elspeth Huxley
Voorwoord door Boudewijn Büch

Deze prachtige, autobiografische klassieker vertelt over de opmerkelijke reizen, ondernomen door een ongetrouwde vrouw, zonder enige ervaring, bescherming, of kennis van de Afrikaanse talen, die haar beschutte leventje achterliet en zich alleen in gebieden waagde die dodelijk ongezond waren en buitengewoon primitief. 
Het lijkt een wonder dat ze niet alleen in leven bleef, maar bovendien een uitstekende gezondheid bleef genieten, een zware kou en pijnlijke voeten waren de enige klachten die ze het noemen waard vond. 
Maar ze was begiftigd met een verbazingwekkend gevoel voor humor en had er plezier in om er luchthartig over te spreken als ze zich met een kapmes en in lange rokken een weg had gebaand door het dichte regenwoud, was beschoten door vijandelijke wilden of was aangevallen door wilde beesten.

Ze maakte twee reizen naar West Afrika: de eerste in 1893 op de leeftijd van eenendertig jaar, en de tweede in 1894-1895. 
Het nieuws van haar tochten bereikte Engeland en het verslag van haar reizen, voor het eerst uitgegeven in 1897, was een onmiddellijk succes. 
Deze uitgave van haar Reizen in West Afrika is verkort en ingeleid door Elspeth Huxley, die bekendstaat om haar werken over Afrika.

Geillustreerd met twee kaarten.

Hollandia Reisverhalen Baarn - 1990 - 296 pag - ( 358 gram )

In goede staat. 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • 27, Mar
  • 22, Jul

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Amsterdam - American Express
Bieden
Amsterdam - American Express

Amsterdam - American ExpressAmerican Express ReiswijzersEen serie reisgidsen voor optimaal reisplezier. Deze praktische gidsen - in handig 'meeneem-formaat' - bevatten méér informatie, méér adviezen en ...

Emmen, DR

Duitsland - Capitool
Bieden
Duitsland - Capitool

Duitsland - CapitoolCapitool Duitsland: de ideale reisgids voor jouw reis naar Duitsland!Een luxe reisgids boordevol informatie Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens ...

Emmen, DR

Hideaways - Mooiste hotels en bestemmingen ter wereld - Duits - D
Bieden
Hideaways - Mooiste hotels en bestemmingen ter wereld - Duits - D

Hideaways - Mooiste hotels en bestemmingen ter wereld - Duits - DeutschDie schönsten Hotels und Destinationen der WeltThe Worlds most beautiful Hotels and Destinations144 pag - 1997 - Heft 8 - ( 668 gram ) - ( 21 cm bij 29,6 cm ) - ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord