Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Romans Nederlandstalig

Emotionele berekening - Matt Cohen

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Emotionele berekening - Matt Cohen

De hoofdfiguur van deze aangrijpende, hartstochtelijke roman is Melanie, moeder en minnares, van middelbare leeftijd, excentriek, moedig en onvoorspelbaar, maar diep getekend.

Achter Melanies trauma liggen de merkwaardige lotgevallen van een Amerikaans meisje dat gevangene werd van het Parijse doorgangskamp Drancy, vanwaar men werd doorgestuurd naar Auschwitz.
Haar vriendschap met een Engelse jongen, Christopher Lewis, en de bescherming van de - verpleger - Jakob Bronski houden haar in het kamp op de been.

Jaren na de oorlog krijgt zij de kans Jakob Bronski, dan een oude, heldhaftige Russische dissident en veteraan van een sovjet-hospitaal, een tehuis te bieden in Canada.
Wanneer Jakob en Christopher weer in haar leven opduiken, komt er een nieuw evenwicht in Melanies wankele geestestoestand.

Bij alle ernst die de geschonden levens van zijn hoofdpersonen oproepen, wordt hun houding tegenover het lot dat hen getroffen heeft door Matt Cohen met begrip en humor beschreven. zodat hun - vaak bizarre - gedrag vóór alles menselijk is.


AMBO - 1991 - 197 pag - ( 263 gram)

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Villa Magdalena - Santa Montefiore
Bieden
Villa Magdalena - Santa Montefiore

Villa Magdalena - Santa MontefioreToscane, 1968.  Van buiten de imposante muren van Villa Magdalena probeert een klein, in vodden gehuld meisje een glimp op te vangen van het huis en de schitterende tuinen van een van de machtigste ...

Emmen, DR

Villa Toscane - Linda van Rijn
Bieden
Villa Toscane - Linda van Rijn

Villa Toscane - Linda van RijnAls Carlo Marino zijn baan bij een bank kwijtraakt, besluiten hij en zijn vrouw Heleen te doen waar ze al zo lang van dromen maar wat ze nooit durfden: ze beginnen een agriturismo in Italië.  ...

Emmen, DR

Victoria Holt - De zwarte opaal.
Bieden
Victoria Holt - De zwarte opaal.

     Victoria Holt - De zwarte opaal.Een edelsteen speelt een geheimzinnige rol in haar levenOp alle belangrijke momenten in haar leven speelt de opaal een rol.  De edelsteen brengt haar geluk, maar zaait ook onrust en ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord