Advertentie plaatsen

Start Muziek en Instrumenten Snaarinstrumenten | Gitaren | Bas

Sterling by Musicman Ray35, 5-snarige basgitaar R35-NT SR5

Samenvatting
  • € 1.333,00
  • Nieuw  
Omschrijving

Sterling by Musicman Ray35, 5-snarige basgitaar R35-NT SR5, Naturel, nu met hoes

Sterling by Music Man RAY35 basgitaar is een regelrechte kopie van de 5-snarige Stingray Bass in Natural. Hij heeft een swamp ash body, maple hals en zwarte slagplaat. Dit iconische -no nonsense- ontwerp basgitaar heeft een 3-band voorversterker gekoppeld aan de humbucker. Hierdoor krijg je die mooie diepe lage frequenties waar de Stingray V Bass om bekend staat. Music Man staat al jaren aan top als het gaat om kwaliteit instrumenten. Ze zitten daarom vaak in de hogere prijsklasses. Nu is er Sterling by Music Man, originele Music Man modellen in een lager prijssegment. De basgitaren worden in het verre oosten gebouwd onder toezicht van Music Man. 

Body
Net als het origineel uit Amerika heeft deze SBM een essen body. Het geeft hem een iets transparantere sound t.o.v. andere modellen die een mahonie body hebben. De contouren van de body zijn iets comfortabeler. Zo is de bovenkant iets schuiner, wat prettiger voor de positie van je arm. En een belly cut, een uitsparing aan de achterzijde.  De hoogglans polyester lak beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.
Hals
Sterling by Music Man maakt gebruik van esdoorn hout voor de hals. Hij is uit één stuk, voor het aanbrengen van de halspen is er een gleuf in gevreesd. De hals heeft een gesatineerde finish ondergaan, niet origineel, maar wel de voorkeur van menig bassist. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning. Er zijn zes schroeven gebruikt om de hals aan de body te bevestigen, dit geeft meer stabiliteit en meer sustain.
Toets
Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Een traditionele 12" radius toets zullen de meeste bassisten als prettig ervaren.
Elementen
De Stingray Bass was de eerste productie basgitaar met actieve toonregeling. Een 9-volts batterij is in de body geplaatst en aan de achterzijde zit een kunststof compartiment waardoor hij eenvoudig te vervangen is, mocht hij leeg zijn. De drievoudige toonregeling is simpel en doeltreffend (treble, mid en bass). Hoge tonen en bassen kunnen geregeld worden. De volume knop gaat van 0 tot 10. De 3-voudige toonregeling werkt met een centre point, een midden stand. Dus -5, middenstand is neutraal en +5. Dan zit er ook nog een 3-standenschakelaar op waarmee je de Alnico humbucker serie, serie met filter en parallel kan schakelen. Kortom een pallet aan sounds, waaronder de bekende knorrende bass.

Delen via:
Instruments Online
Instruments Online
Zwaag, NH
Biedingen

Biedingen zijn niet toegestaan op deze advertentie

Alles in "Muziek en Instrumenten".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord