Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Automotive Overige

Motoren - Mogens H. Damkier

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Motoren - Mogens H. Damkier

Constructie - Werking - Behandeling

Boek met zeer veel wetenswaardigheden over het fenomeen motorfiets

Terug van bijna weggeweest

In 1971 begon de victorie - van de motor wel te verstaan.
De hausse in het sportieve rijden, begonnen in Amerika ( waar vorig jaar meer dan een miljoen motoren werden verkocht!), bereikte in dat jaar de Lage Landen.
Vooral de jongeren hebben sindsdien welbewust gekozen voor de sportiviteit, de grote bewegingsvrijheid en het gemakkelijk en goedkoop parkeren en stallen - pluspunten die de motor - van nature - eigen zijn.
Hiermee samenhangend heeft de - fiets - een volkomen nieuwe functie gekregen: van een soort primitieve auto-op-twee-wielen werd het een vervoermiddel dat nu vooral voor de recreatie wordt gebruikt.
Dat dit alles zijn weerslag heeft gevonden in het karakter van de moderne modellen, ligt voor de hand: de techniek werd aangepast aan de nieuwe eisen.
Hoog genoteerd zijn tegenwoordig vooral de zwaardere klassen en de Japanse merken, van alle gemakken voorzien en met een kracht onder hun zuigers waar men vijf jaar geleden niet van droomde.
Om werkelijk sportief te kunnen ( blijven) rijden - hetzij alleen, hetzij met anderen - is een prima conditie van de - fiets - echter een eerste vereiste en om die op peil te houden, moet men hem terdege kennen.
Oudere handleidingen schieten op dit punt onherroepelijk tekort, wat voor Kluwer Technische Boeken B.V. aanleiding is geweest deze volkomen nieuwe technische handleiding uit te geven.
Geschreven door een man, zo wordt tenminste in zijn vaderland Denemarken beweerd, die met zijn - fiets - naar bed gaat en ermee opstaat.
In de loop van ettelijke jaren heeft Damkier zo ongeveer alles getest en gereden wat er op twee wielen verschenen is - van de Horex en Zündapp zaliger tot de nieuwste Yamaha's en Suzuki's toe.
Dit boek nu is de vrucht van de aldus opgedane, in feite onbetaalbare ervaring.
Dat het door een deskundig publiek naar waarde wordt geschat, blijkt overduidelijk uit de verkoopcijfers in de Scandinavische landen.
De Nederlandse bewerking is bovendien aangepast aan de omstandigheden en voorkeuren in de Lage Landen en nog eens extra up-to-date gemaakt.
Overigens worden ook de oudere modellen niet vergeten. 
Een belangrijk deel van het boek is gewijd aan onderhouds- en reparatiewerk, en elke werkelijk geïnteresseerde rijder verdient de aanschafprijs gemakkelijk terug aan de onkosten die hij zo kan uitsparen.

Veel genoegen ermee! 

Veel (zwart/wit) foto's en illustraties

Harde kaft - Kluwer Deventer - 233 pag - ( 547 gram ) - 1974

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Dream Drives - Mercedes -Benz
Bieden
Dream Drives - Mercedes -Benz

Dream Drives - Mercedes -BenzDream Drives; Ontdek het verborgene - door Mercedes AGUitgave van Mercedes voor haar klanten met beschrijvingen van 12 reizen (autotochten) door Europa, uiteraard met uitzicht op de Ster op de ...

Emmen, DR

Op jacht naar Che - Patrick Symmens
Bieden
Op jacht naar Che - Patrick Symmens

Op jacht naar Che - Patrick SymmensKort voordat de revolutie voor Che Guevara daadwerkelijk begon, reisde hij ruim 7.000 mijl met de motor door Zuid-Amerika. Vijfenveertig jaar later volgt Patrick Symmes op zijn eigen motor precies ...

Emmen, DR

Vrij op de weg - Ralph 'Sonny' Barger
Bieden
Vrij op de weg - Ralph 'Sonny' Barger

Vrij op de weg - Ralph 'Sonny' BargerHet plezier van motorrijdenDit boek staat vol ronkende motoren, kleurrijke figuren en absurd hoge snelheden.Ralph `Sonny' Barger is een levende motorlegende.  Hij rijdt al meer dan ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord