Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Biografieën

De wereld van Cornelis Jetses - Jan. A. Niemeijer

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

De wereld van Cornelis Jetses - Jan. A. Niemeijer

In dit boek wordt het levensverhaal verteld van Cornelis Jetses (1873-1955), een van Nederlands meest geliefde illustratoren.
Hij maakte honderden poëtische tekeningen en aquarellen voor overbekende school- en leesboeken als: Dicht bij huis, Afke's Tiental, Ot en Sien, Pim en Mien, Buurkinderen, Blond en bruin en Zonnestralen in school en huis.
In deze druk is een volledig bijgewerkte bibliografie opgenomen, waaruit blijkt hoe veelzijdig Jetses was en hoe omvangrijk zijn oeuvre.

Recensie:

Een royaal uitgevoerd boek uit 1976 over de illustrator van onder andere Ot en Sien en tal van schoolboekjes en -Wandplaten. 
Een groot aantal, vaak pagina-grote chronologisch gerangschrikte aquarellen en tekeningen geeft een beeld van de illustrator gedurende de periode 1902 - 1939.
In de begeleidende tekst schetst de auteur het leven van Jetses, vanaf zijn geboorte (1873) tot aan zijn overlijden in 1955. 

In het slothoofdstuk wordt de betekenis van Jetses' werk geschetst. 
Bevat een bibliografie van en een literatuuropgave over zijn werk.

Harde kaft  -De Vuurbaak Groningen - 1976 - 208 pag - ( 1164 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Mussolini - Laura Fermi
Bieden
Mussolini - Laura Fermi

Mussolini - Laura FermiIn de twintig jaren die sinds het einde van de tweede werled­oorlog verstreken zijn, is er naar verhouding weinig gepubii­ceerd over de man die naast Hitler het fascisme in Europa ...

Emmen, DR

Steve Jobs - Walter Isaacson
Bieden
Steve Jobs - Walter Isaacson

Steve Jobs - Walter IsaacsonDE EXCLUSIEVE BIOGRAFIE VAN STEVE JOBS (1955 - 2011), GESCHREVEN MET ZIJN VOLLEDIGE MEDEWERKING.Deze biografie, die gebaseerd is op meer dan veertig gesprekken die in de loop van twee jaar met Jobs zijn gevoerd, ...

Emmen, DR

Vrijheid in ballingschap - Dalai Lama
Bieden
Vrijheid in ballingschap - Dalai Lama

Vrijheid in ballingschap - Dalai LamaHet verhaal van mijn levenIn 1989 word de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de Veertiende Dalai Lama van Tibet als erkenning voor zijn geweld­loze streven naar de vrijheid van zijn volk, en ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord