Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Biografieën

Mussolini - Laura Fermi

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Mussolini - Laura Fermi

In de twintig jaren die sinds het einde van de tweede werled­oorlog verstreken zijn, is er naar verhouding weinig gepubii­ceerd over de man die naast Hitler het fascisme in Europa ver­tegenwoordigde. 
Toch heeft Mussolini een belangrijk aandeei gehad in de ontwikkeling en het verloop van de oorlog en voor­al in ltalië was zijn macht gedurende de jaren '22-'45 onbe­grensd. 
Dit boek over de Italiaanse dictator pretendeert niet een volledige levensbeschrijving te zijn; uit alle gebeurtenissen en bijzonderheden van het leven van Mussolini heeft Laura Fermi, de weduwe van de atoomgeleerde Enrico Fermi, een be­perkt aantal feiten gekozen en die episodes weergegeven, die zich het beste lenen om zijn karakter te schilderen, zijn wapen­feiten en zijn mislukkingen, het verband tussen de heersende sociale toestanden en zijn carrière. 
Hier en daar, in de hoofdstukken over zijn jeugd, heeft de schrijfster haar verbeelding gebruikt om een scene of een gesprek te reconstrueren, ner­gens is ze echter van de geschiedenis afgeweken. 
Het boek geeft een fascinerend en duidelijk beeld van een tijdperk en van de man die Hitters bondgenoot was en de belichaming van het Italiaanse fascisme.

Bruna Utrecht - 1965 - 384 pag - ( 2.9 cm dik )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Vrijheid in ballingschap - Dalai Lama
Bieden
Vrijheid in ballingschap - Dalai Lama

Vrijheid in ballingschap - Dalai LamaHet verhaal van mijn levenIn 1989 word de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de Veertiende Dalai Lama van Tibet als erkenning voor zijn geweld­loze streven naar de vrijheid van zijn volk, en ...

Emmen, DR

Adolf Hitler - Alan Wykes
Bieden
Adolf Hitler - Alan Wykes

Adolf Hitler - Alan WykesWereld in Oorlog 1939 - 1945Kopstukken uit de Tweede WereldoorlogAdolf Hitler Legende - Mythe - WerkelijkheidAls opgroeiende man wist hij niet wat hij wilde. In de Eerste Wereldoorlog was hij slechts ...

Emmen, DR

Moulin Rouge – Pierre la Mure – met rug
Verkocht
Moulin Rouge – Pierre la Mure – met rug

Uitg. J. Luitingh. 14e druk 1958. Gebonden. 382 pagina's. Dikte 4 cm. Met wat lichte gebruikssporen heeft het boek de afgelopen 60 jaar overleefd. Het gaat over hert leven van Henri Toulouse-Lautrec. Prijs € 7,95. Verzendkosten ...

Assendelft, NH
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord