Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Fantasy

Het fatale commando - Peter Bryant

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Het fatale commando - Peter Bryant

Wat gebeurt er als een generaal die atoomwapens beheert zijn verstand verliest?

Oorspronkelijke titel: Two hours to doom.

Dit is het boek over een onderwerp dat veelal aangeduid wordt met de benaming 'de druk op de knop'.
Dat is het fatale moment waarop de derde en laatste Wereldoorlog zal beginen.
Het huiveringwekkende van deze fantasie is dat zij zo volkomen op een denkbare werkelijkheid is afgestemd dat de lezer met schokkende zekerheid beseft: 'Ja, zo zou het inderdaad kunnen gebeuren'.

Dit verhaal van morgen kan de realiteit van vandaag zijn.
Want alle figuren, heel het decor van het verhaal waarin Peter Bryant zijn lezers confronteert met een situatie waarin het niet meer te herroepen fatale bevel is gegeven, zijn van een genadeloze realiteit.
De generaal van het strategische luchtcommando der Amerikanen die dat commando geeft, is er, de bemanningen en de vliegtuigen die dag en nacht in de lucht zijn, gereed voor het aanvallen van nauwkeurig omschreven doelen op Russisch gebied, zijn er, de staatshoofden die in het boek worden aangeduid als 'de president' en 'de maarschalk' kennen wij allemaal.
En de situatie...?
Die is inderdaad gefantaseerd, want het is niet aannemelijk dat het commando van de strategische luchtmacht der Amerikanen ooit in handen zal komen van een man als generaal Quinten, die breekt onder de spanningen van zijn verantwoordelijkheid en dan op eigen houtje ingrijpt in de wereldgeschiedenis door 'op de knop te drukken'.
Maar generaal Quinten moge een fictie zijn, de crisis om Cuba was dat allerminst.
En wanneer die crisis tot 'het fatale commando' zou hebben geleid, zou de wereld precies in de situatie hebben verkeerd die in dit boek zo messcherp wordt getekend.
De uitgave van dit boek was in Amerika een sensatie.
Het verscheen onmiuddelijk daarna in vrijwel alle Europese talen, is al geïmiteerd en wordt op het ogenblik beschouwd als een werk dat in de wereld van het boek een nieuw type introduceerde: de realistische militaire roman. 


Uitgeverij: Het Spectrum Prisma 0833 - 1963 - 190 pag - ( 114 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Zwaard van Shannara - Terry Brooks.
Bieden
Zwaard van Shannara - Terry Brooks.

Zwaard van Shannara - Terry Brooks. Het zwaard van Shannara.Geschreven door Terry Brooks ( debuut van een jonge jurist uit Illinois bereikte destijds de bestsellerlijsten in Amerika ). Lang geleden werd de wereld van Shea ...

Rijen, NB

Charmed dl 8 - Mist en Steen - C.M. Burge
Bieden
Charmed dl 8 - Mist en Steen - C.M. Burge

Charmed dl 8 - Mist en Steen - C.M. BurgeSchaduwen van morgen, zijn in het verleden gezaaid. Op drijfzand en zorgen, gehuld in mist of gebeiteld in steen...Paige Matthews is gewend aan de eisen die haar baan als welzijnswerker aan haar ...

Emmen, DR

Charmed dl 6 - Schaduw van de Sfinx - C.M. Burge
Bieden
Charmed dl 6 - Schaduw van de Sfinx - C.M. Burge

Charmed dl 6 - Schaduw van de Sfinx - C.M. BurgeOpwaaiend zand, eeuwig stof, Voort gaat de oneindige tijd. Maar wijsheid van eeuwen geleden, Is wat mij in duisternis leidt.Paige Matthews heeft het even moeilijk met zichzelf.  Langzaam ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord