Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Geschiedenis en Politiek

Kluivenduikers Doedeldans - Willem

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Kluivenduikers Doedeldans - Willem

Het Coronaboek, dat ge thans in handen houdt, is wederom uit de pen van de bekende auteur Willem van lependaal, van wien reeds een aantal bijdragen in deze serie verscheen. 
Ditmaal brengen we: „Kluivenduikers Doedeldans", dat, evenals ,,Polle­tje Piekhaar" en „Lord Zeepsop'' reeds vele herdrukken beleefde en nu in goedkope maar onver­korte editie wordt aangeboden. 
Ook nu weer een boek vol humor en tragiek, dat echter niet speelt in de onderwereld van het oude Rotterdam en langs de boorden van de Maas, maar in het Britse Leger gedurende de oorlog van '14-'18. 
Op fascinerende wijze worden de toestanden in het Schotse regiment en het lot van Paddy, Jim, Ken, Rens Vannykerk en zoveel andere kluivenduikers beschreven. 
Een boek dat U door z'n bijzondere kwaliteit niet los laat, ongemeen boeiend en weergaloos levendig de lotgevallen van een aantal geronselden schildert. 
Een gedurfd maar diep menselijk verhaal omtrent ontgoochelde vrijwilligers, die met een vloek en een schater de wapens leerden hanteren in Bordon­camp en hun einde vonden in de modder van Vlaanderen. 
Kluivenduikers Doedeldans biedt U de gelegenheid kennis te maken met de karak­teristieke vertegenwoordigers van een vorige generatie, die — met of zonder idealen — optrok tegen Keizer Bill, tegen de Jingo's en de volmaakte paradepas! 

Uitgeverij F.G. Kroonder Bussum - Corona boek - 220 pag - ( 177 gram )

In goede staat 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

In het kamp van de Jappen - William Allister
Bieden
In het kamp van de Jappen - William Allister

In het kamp van de Jappen - William AllisterWilliam Allister werd in 1919 in de Canadese provincie Manitoba geboren.Hij legde zich al jong toe op toneelspelen en schilderen, totdat hij in 1941 als vrijwilliger dienst nam in het leger.Hij ...

Emmen, DR

Honderd jaar Nederland 1900-2000 - Jos van der Lans & Herman Vuij
Bieden
Honderd jaar Nederland 1900-2000 - Jos van der Lans & Herman Vuij

Honderd jaar Nederland 1900-2000 - Jos van der Lans & Herman VuijsjeOveral ter wereld bracht de twintigste eeuw grote veranderingen met zich mee, maar in Nederland gold dat in bijzondere mate. Vóór 1900 stond Nederland ...

Emmen, DR

Sphinx - Eddy de Roever
Bieden
Sphinx - Eddy de Roever

Sphinx - Eddy de RoeverHet verhaal van Jos Gemmeke: een fascinerende vrouw. Haar persoonlijke strijd tegen de Duitse bezetter als verzetsvrouw en gedropt geheim agente, 1940 - 1945.Wij schrijven 1944. Nederland zat zwaar onder de druk van ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord