Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Geschiedenis en Politiek

Het Europa van de Peetvaders - Fabrizio Calvi

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Het Europa van de Peetvaders - Fabrizio Calvi
    
De Cosa Nostra (Sicilië), de Camorra (Napels), de 'Ndranghetta (Calabrië) en de Sacra Corona Unita (Puglië): al meer dan een eeuw domineren deze vier criminele organisaties het economische, politieke en sociale leven van zuidelijk Italië. 

Vanaf de jaren zeventig begonnen de Peetvaders ook buiten hun gebied te opereren. 

Eerst kwam de noordelijke groeipool Milaan in hun greep - de stad die intussen het Mekka van de criminelen genoemd wordt. 

Later verkregen de maffiosi via de Italiaanse migrantenkolonies en via de bannelingen stilaan een vaste stek in de meeste Europese landen.

In Het Europa van de Peetvaders toont Fabrizio Calvi op een overtuigende manier aan dat de machtige maffiaclans niet tot 1 januari 1993 hebben gewacht om grensoverschrijdend te werken. 

De 'Europese maffia' exploiteert intussen goktenten, treedt op als koppelbaas, produceert en smokkelt drugs, verhandelt wapens, wast geld wit, perst al en stuurt moordcommando's uit.

Zelfs op het hoogste niveau neemt de macht van de maffia toe: 75% van de fraudegevallen bij de EG-landbouwsubsidies zijn van Italiaanse makelij.

Hoe dit allemaal precies groeide, wat de rituelen en de belangen zijn, wie wat doet, hoe gebruik gemaakt werd van lacunes in de wetgeving en van politionele concurrentie, wie binnen de magistratuur en de economische wereld bezwijkt voor het smeergeld: tot in de kleinste details reconstrueert Calvi de groei van het indrukwekkende netwerk dat een continent veroverde.

1993 - 342 pag - ( 421 gram - 3,1 cm dik ) - Kritak - Balans - Leuven/Amsterdam

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Geillustreerde Griekse Mythologie Encyclopedie - Guus Houtzager
Bieden
Geillustreerde Griekse Mythologie Encyclopedie - Guus Houtzager

Geillustreerde Griekse Mythologie Encyclopedie - Guus HoutzagerDe griekse goden- en heldenwereld in woord en beeld.De Griekse mythologie heeft na twintig eeuwen christelijke cultuur niets aan kracht, fascinatie en zelfs actualiteit ...

Emmen, DR

Maritieme Geschiedenis der Nederlanden dl 3
Bieden
Maritieme Geschiedenis der Nederlanden dl 3

Maritieme Geschiedenis der Nederlanden dl 3Maritieme geschiedenis der Nederlanden in vier delen.'Maritieme geschiedenis der Neder­landen' is een nieuw standaardwerk over de zeegeschiedenis van de Lage Landen van de vroegste ...

Emmen, DR

Geen makkelijke dag - Mark Owen en Kevin Maurer
Bieden
Geen makkelijke dag - Mark Owen en Kevin Maurer

Geen makkelijke dag - Mark Owen en Kevin MaurerHet ooggetuigenverslag van Seal Team Six. de mannen die Osama Bin Laden doodden.In Geen makkelijke dag vertelt Mark Owen alles over de belangrijkste missie van SEAL Team Six tot nu toe.  ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord