Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Geschiedenis en Politiek

Het uraniumschip - D.Eisenberg - Eli Landau - Menahem Portugali

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Het uraniumschip - D.Eisenberg - Eli Landau - Menahem Portugali

Tweehonderd ton uranium spoorloos verdwenen.

In dit boek, dat gebaseerd is op geheime gegevens uit Europa en het Midden-Oosten, onthullen een Engelse en twee Israelische auteurs hoe de Mossad, Israels geheime dienst, in 1968 de hand wist te leggen op niet minder dan 560 vaten met in totaal 200 ton ruwe uranium. 
Bijna tien jaar was deze actie zowel door de Europese geheime diensten als de CIA zorgvuldig geheim­gehouden, hoewel men daar wel degelijk van het gebeuren op de hoogte was. 
In april 1977 tenslotte onthulde de Ameri­kaan Paul Leventhal, een voormalig advi­seur van de Senaatscommissie die zich bezighield met het probleem van de con­trols op de verspreiding van atoomwapens, dat het met ruwe uranium geladen vrachtschip Scheersberg A onderweg van Antwerpen naar Genua was verdwenen.
'We nemen aan dat de lading in Israel werd gelost,' voegde Leventhal daar veelbete­kenend aan toe, wiens verklaring kort daarna door leden van Euratom schoor­voetend werd bevestigd.
Een maand later schreef het weekblad Time dat de vaten ulteindclijk terechtgekomen waren in de door de Fransen voor Israel gebouwde kern reactor bij Dimona in de Negev-woestijn. 
De hoeveelheid uranium was volgens de reporter voldoende voor de produktie van 30 atoombommen.
Nauwkeurig volgen de auteurs van dit boek de lotgevallen van de `verdwenen' Scheers­berg A en de verbluffende Israelische operatie die gepaard ging met een feilloze planning, moord en internationale intriges, welke in een moderns thriller of spionage­roman wellicht ongeloofwaardig zouden klinken, maar die in Het uraniumschip met de werkelijkheid overeenkomen.

H.J.W. Becht Amsterdam - 223 pag - ( 293 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De Schoolplaat - In ons land - Libre
Bieden
De Schoolplaat - In ons land - Libre

De Schoolplaat - In ons land - LibreMet illustraties van M.A. KoekkoekDit boek laat een prachtige verzameling schoolplaten, geïllustreerd door M.A. Koekkoek, uit de vorige eeuw zien.  Een begrip voor wie onderwijs kreeg in de ...

Emmen, DR

Spectrum Jaarboek 1998
Bieden
Spectrum Jaarboek 1998

Spectrum Jaarboek 1998De Wereld In 1997: Feiten en Achtergronden416 pag - 1998 - Harde kaft met stofomslag - ( 1919 gram - 3,6 cm dik ) - ( 23 cm bij 29 cm )De uitgave kwam tot stand door samenwerking van de redacties:Elsevier ...

Emmen, DR

De Bloedrode Nacht - Jo Capka- Kendall McDonald
Bieden
De Bloedrode Nacht - Jo Capka- Kendall McDonald

De Bloedrode Nacht - Jo Capka- Kendall McDonaldOver het boek:Dit is het avontuurlijke en tragische verhaal van de Tsjechische oorlogsvlieger Jo Capka.In 1939, na de Duitse inval in zijn land, ontsnapte hij via Polen, Frankrijk en ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord