Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Geschiedenis en Politiek

Fibula 33 - De Oorlogsvloot in de zeventiende eeuw - F.L. Diekerh

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Fibula 33 - De Oorlogsvloot in de zeventiende eeuw - F.L. Diekerhoff

Wie kent niet de roemruchte daden van een De Ruyter, een Tromp, die in de 17de eeuw de kracht en de macht van onze oorlogsvloot toonden? 
Maar wat is bekend van de organi­satie van de vloot, de bouw van de schepen, de bewapening, de navigatiemiddelen en het leven aan boord? 
De marine­historicus F. L. Diekerhoff gaat in dit boekje op al deze en nog vele andere onderwerpen in en geeft letterlijk en figuurlijk een beeld van hoe alles reilde en zeilde aan boord.
Bovendien wordt in een boeiend verslag het verloop van een van de grootste zeeslagen uit onze geschiedenis, de slag bij Schooneveld in 1673, beschreven.

De Fibulareeks, die verschijnt onder auspiciën van de Neder­landse jeugdbond ter Bestudering van de Geschiedenis, richt zich in de eerste plaats tot jonge mensen.
Zij wil de belang­stelling voor en het onderzoek van de geschiedenis stimuleren door prettig leesbare boekjes.
De onderwerpen van de deeltjes worden uit elk gebied van de geschiedenis gekozen. 
De opzet en de uitvoering van de boekjes maken de Fibulareeks tot een aantrekkelijke serie, ook voor de oudere amateur-historicus en ieder die plezier aan de geschiedenis wil beleven.
De naam Fibula - mantelspeld - deelt deze reeks met het orgaan van de N.J.B.G.: voor beide is de Fibula een symbool van historische continuïteit en verbondenheid, en verbondenheid die zij ieder op eigen wijze tot uitdrukking brengen.

Fibula - Van Dishoeck Bussum - 1967 - 120 pag - ( 210 gram )

In goede staat ( ex - bieb )

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Doodgewone helden - Scott Turow
Bieden
Doodgewone helden - Scott Turow

Doodgewone helden - Scott TurowStewart Dubinsky wist dat zijn vader in de Tweede Wereldoorlog had gevochten en zijn moeder uit een concentratiekamp had bevrijd.  Maar in de oorlogsbrieven aan een voormalige verloofde leest hij dat ...

Emmen, DR

Een jaar in het Derde Rijk - Denis de Rougemont
Bieden
Een jaar in het Derde Rijk - Denis de Rougemont

Een jaar in het Derde Rijk - Denis de RougemontWoord vooraf van Dr. G van der Leeuw - hoogleraar te Groningen.In 1935-1936 verbleef de Frans-Zwitserse politiek filosoof Denis de Rougemont een jaar in nazi-Duitsland.  Hoewel geen ...

Emmen, DR

Grootboek van De Tweede Wereldoorlog - Readers Digest
Bieden
Grootboek van De Tweede Wereldoorlog - Readers Digest

Grootboek van De Tweede Wereldoorlog - Readers DigestBijzonder compleet naslagwerk van Reader's Digest. De delen van het boek zijn:1. Van München tot Pearl Harbor 2. Van Pearl Harbor tot Stalingrad 3. Van Stalingrad tot ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord