Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Geschiedenis en Politiek

Mithras - Dr M.J. Vermaseren

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Mithras - Dr M.J. Vermaseren

De geheimzinnige god 

Dr. M.J. Vermaseren, geboren in 1918 te Nijmegen, promoveerde te Utrecht ( cum Laude) op een proefschrift over de Mithrasdienst in Rome.
Hij studeerde te Rome en Parijs en stond in nauw contact met de grote Belgische Mithraskenner Cumont.

Dr. Vermaseren volgde hem door de publikatie van een omvangrijk werk in twee delen Corpus Inscriptionum et Monumentorum Religionis Mithriacae.
Dit werk werd bekroond door de Koninklijke Vlaamse Akademie voor Kunsten en Wetenschappen.
In Mithras, de geheimzinnige god wordt de Mithras-cultus, waarvoor de belangstelling in brede kring zeer is toegenomen, op verrassende wijze behandeld.

Dr. Vermaseren - wiens succesvolle  opgraving van een Mithras-heiligdom onder de Santa Prisca te Rome enige tijd geleden de aandacht heeft getrokken - beschrijft de geschiedenis en de leer van deze heidense godsdienst, waarmee het christendom in de eerste eeuwen van onze jaartelling in conflict kwam, zijn doordringen door toedoen van de Romeinse soldatenkeizers en via de Romeinse legioenen tot in de uiterste hoeken van Europa, zijn bloei, teruggang, herhaalde opleving en uiteindelijke ondergang. 

Dit deskundig geschreven boek over Mithras, de oude Arische lichtgod, beschermer van waarheid en goede trouw, geweldig strijder tegen de machten der duisternis, vormt een belangrijke en bijzonder interessante bijdrage tot de kennis van de vroege cultuurgeschiedenis.

Elsevier Pocket  E 15 - Amsterdam Brussel - 1959 - 160 pag - ( 109 gram)

In goede staat.  

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Onsterfelijke vrouwen deel 2
Verkocht
Onsterfelijke vrouwen deel 2

Uitg. Spaarnestad. 1970. Gebonden. Nieuwstaat. 92 pagina's. Gedrukt op glanzend papier met uitvoerige teksten en talrijke kleurenfoto's en – in klein formaat – wat zwart-wit foto's. Dit boek handelt over acht ...

Assendelft, NH

Beda Fomm - Britse overwinning in de woestijn - Kenneth Macksey
Bieden
Beda Fomm - Britse overwinning in de woestijn - Kenneth Macksey

Beda Fomm - Britse overwinning in de woestijn - Kenneth MackseyStandaard Tweede Wereldoorlog in woord en beeld.Met een verlies van slechts 500 doden, 55 vermisten en 1373 gewonden, waren zij in twee maanden 800 km opgerukt, hadden een ...

Emmen, DR

Wij zijn geen konijnen - B.J.B. Jansen
Bieden
Wij zijn geen konijnen - B.J.B. Jansen

Wij zijn geen konijnen - B.J.B. Jansen"De overheid had het beste met ons voor. Wij hadden met de overheid helemaal niet het beste voor.  De overheid wilde alles voor ons regelen. Wij wilden dat de overheid vooral eens ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord