Advertentie plaatsen

Alle Marktkramen
Start Geluid- en beelddragers Grammofoon / Vinyl 78-toeren

Verzameling 9 x 78-toeren platen in album Cavalleria Rusticana

Samenvatting
  • € 95,00
  • Gebruikt  
Omschrijving

De platen zijn in goede staat en m.i. zonder krassen. Er zijn 8 platen met het label RCA Victor, te beginnen met nr. 13242-A en doorlopend tot en met nr. 13250-A. Aan de achterzijden van de platen staan dezelfde nummers met de toevoeging B. Nr. 13245-A en B ontbreekt. Een vorige eigenaar heeft daarvoor in de plaats gezet een plaat met het label Columbia met nr. 70849-D (BX 757) en aan de andere zijde hetzelfde nummer met toevoeging (BX 749). Het betreft uiteraard Cavalleria Rusticana. Of het muziek onderdeel van deze plaat overeenkomt met het ontbrekende nr. 13245-A en B, zoals eerder vermeld, kan en wil ik niet beoordelen. 
Het label van plaat 13250 B heeft wat beschadigingen. Maakt aan de muziek niets uit. Bij de 78-toeren platen zijn ook nog verschillende formaten. Deze platen hebben een diameter van 30 cm.
Het album is technisch nog in vrij goede staat. De voorzijde  en de randen vertonen wat schaafsporen. De achterzijde is beplakt met twee kleurenfoto's, van Sandra Dee en Sal Mineo, zij het ondersteboven.  Door heen-en-weer schuiven (het album met inhoud weegt 3382 gram!) is ook daarop wat schaafschade te constateren. Aan de binnenzijde van het album is standaard een overzicht geplakt van de opera met de episoden en de platen. 
De insteekmappen voor de platen zijn in zeer goede staat, op twee na, die aan de onderzijde wat willen uitscheuren. Bij de laatste map is er – zorgvuldig – een stuk papier van hetzelfde materiaal en kleur opgeplakt, ter versteviging. Of dat standaard is, kan ik niet beoordelen. Aan de binnenzijde van de achterkaft is een stuk pakpapier geplakt, kennelijk afkomstig van een winkel -ADO- uit Haarlem.
Waardebepaling:
Hoewel niet de gehele opera compleet is (die bestaat uit 18 platen!), vormt het aanwezige bestand toch een aardige collectie. Het feit, dat er een origineel verzamel-album is in vrij goede staat, speelt een belangrijke rol. 
Voor dit hele pakket vraag ik € 95,--. Het staat U vrij om een tegenbod te doen. Maar dan graag een interessant bod, dat lijkt op mijn prijs. In biedingen van b.v. tien of twintig Euro heb ik geen interesse.  
Verzendkosten vanaf € 4,50. Hoewel bij verzending het pakket door mij zorgvuldig zal worden ingepakt, blijft het risico van breuk voor de koper. Ik heb zelf immers geen invloed op de omstandigheden bij het transport. Ophalen is natuurlijk wel handiger.

Delen via:
Herman1800
Herman1800
Assendelft, NH
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Zelf Gordijnen Maken
Zelf Gordijnen Maken De webwinkel met het allergrootste assortiment gordijnfournituren, accessoires en vouwgordijnrails(onderdelen). www.zelfgordijnenmaken.nl
Alles in "Geluid- en beelddragers".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord