Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Hobby en Techniek

Tuinaanleg en beplanting in kleur - Eigil Kiaer - Moussault

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Tuinaanleg en beplanting in kleur - Eigil Kiaer - Moussault

Dit zevende deel van de kleurrijke serie Moussault's Tuinencyclo­pedie vormt een logisch vervolg op een handzame, aantrekkelijke en vooral betaalbare reeks boeken die de tuinbezitter alle relevan­ce informatie verstrekt.
In de eerste vier delen werd behandeld wat er tegenwoordig in de tuin geplant kan worden: een- en twee­jarigen, bol- en knolgewassen, heesters en bomen, enzovoort. 
Het vijfde deel ging over het wel en wee, de mogelijk optredende ziek­tes en schades; het zesde deel geeft alle informatie over heidetui­nen. 

Dit deel is een welhaast vanzelfsprekende aanvulling op deze informatie: hoe kunnen de planten in de tuin gebruikt worden? 
Ongetwijfeld zal het boek in een behoefte voorzien, want we zien dat in de regel in menige tuin, door gebrek aan kennis, veel te veel en te dicht op elkaar geplant wordt.
Een juiste beplanting, die past in de natuurlijke omgeving en een harmonisch geheel vormt, vraagt veel kennis en ervaring. 

Dit boek is dan ook een weergave van de levenservaring van een oude tuin­man. 
Na bestudering van dit boek en door de verkregen kennis aan te vullen met bezoek aan botanische tuinen, arboreta, parken en andere plaatsen waar planten bestudeerd kunnen worden, zal men een tuin kunnen ontwerpen, die het gehele jaar door iets te bieden heeft voor het gehele gezin. 

Het boek verschaft eveneens informatie over de manier van planten, waardoor de tuin een 'ei­gen' karakter kan krijgen en niet een nabootsing wordt van een `doorsnee-tuin' van dertien in een dozijn.
Een kastanjeboom en een rode beuk horen thuis in een groot park. 
Een knotwilg is het monist langs de wegen in de polders. 
Een moerasplant moet bij andere moerasplanten staan, zoals een rotsplant hoort bij andere planten die droogte verdragen. 
Die twee samen is uitgesproken onnatuurlijk: de dunne bladeren van de moerasplanten, die veel water verdampen, passen in het geheel niet bij de kleine behaarde bladeren van de rotsplanten, die inge­steld zijn op het doorstaan van droogte.
Laat de berken in het na­tuurlijke landschap blijven en de sitkadennen op droge zandgron­den aan zee. 
Een tuin is een zelfstandig gedeelte van het land­schap en verlangt een aangepaste, maar tevens eigen aanleg-vorm en eigen planten.

Dit boek is geschreven door de tuinarchitect Eigil Kiaer met me­dewerking van de tuinbouwconsulent Hans Petersen. 
Deze samen­werking vormt een waarborg voor de kwaliteit van de inhoud, ter­wijl het talent van tekenaar Verner Hancke weer zorgde voor fraaie en instructieve tekeningen. 
Voor de kritische beoordeling van het fotomateriaal is dank verschuldigd aan prof. Asger Klou­gart, die verbonden is aan de Koninklijke Landbouw Hogeschool te Kopenhagen.
Ook dit deel van de tuinencyclopedie kwam tot stand door inter­nationals samenwerking.

Moussault Baarn - 1977 - 276 pag - ( 336 gram )

In goede staat. 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Luchtvaart 91 - Bart van der Klaauw
Bieden
Luchtvaart 91 - Bart van der Klaauw

Luchtvaart 91 - Bart van der KlaauwDe auteur behandelt de belangrijkste ontwikkelingen in de luchtvaart gedurende de laatste paar jaren, ontwikkelingen die zowel in Nederland als in de rest van de westerse wereld hebben plaatsgevonden. Hij ...

Emmen, DR

Gereedschappen Metaalbewerking dl 2 - B van Rees
Verkocht
Gereedschappen Metaalbewerking dl 2 - B van Rees

Gereedschappen Metaalbewerking dl 2 - B van ReesGereedschappen en gereedschapswerktuigen voor de metaalbewerking ten dienste van het NijverheidsonderwijsDeel 2 - Mach. BewerkingN.V. Uitgeversmij.v/h A. Kemperman Haarlem - 1941 - 140 pag - ...

Emmen, DR

Modelvliegtuigbouw Practijk - J. van Hattum
Bieden
Modelvliegtuigbouw Practijk - J. van Hattum

Modelvliegtuigbouw Practijk - J. van Hattum Tweede Deel - PractijkVOORBERICHT BIJ HET TWEEDE DEEL, ,,PRACTIJK"Deel 1, ,,Theorie", dat in Februari van 1943 verscheen, heeft zeer veel belangstelling ondervonden.  De ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord