Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Het geheim van het zwarte meer - H Th de Booy

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Het geheim van het zwarte meer - H Th de Booy  - 1985

Na het eindexamen gaan Jan Dijker en Maarten Zeeman met vakantie naar Ierland, waar zij logeren op Achill eiland bij een oom van Jan.

Direkt bij hun aankomst zien zij een aanplakbiljet waarop 100 pond beloning wordt uitgeloofd voor aanwijzingen over de verblijfplaats van Shan Flynn, een voor niets terugdeinzend fanatiek lid van de I.R.A. - het verboden Ierse Republikeinse Leger dat door terreuracties de eenwording van ierland tracht te forceren.

Steeds meer voorvallen schijnen er op te wijzen dat Shan Flynn zich op Achill eiland schuilhoudt; een onplezierig bericht voor Jan en Maarten omdat Shan Flynn hen al een paar keer naar het leven heeft gestaan toen zij zijn plannen doorkruisten.

Maar als de jongens van de politie horen dat zij op de hoogte zijn van Shan Flynn's schuilplaats en hem zullen arresteren, gaan ze met een gerust hart met hun vriend Hiebe een tocht maken naar de berg Slievemore.

Wanneer Jan, Maarten en Hiebe echter overnachten bij het Zwarte Meer wordt hun spoedig duidelijk dat van het beklimmen van de Slievemore voorlopig niets zal komen.

1985 - 144 pag - ( 188 gram ) - Van Goor Jeugdboeken - Amsterdam Brussel

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Het Ponykamp - Jetty Donker
Bieden
Het Ponykamp - Jetty Donker

     Het Ponykamp - Jetty DonkerMarjolein en haar familie brengen als het even kan iedere vakantiedag door op een boerderijtje. Daar komt nu een ponykamp, zodat ze in de bossen en op de hei kunnen rijden.Harde kaft - ...

Emmen, DR

De Olijke Tweeling op het politiebureau - Arja Peters
Bieden
De Olijke Tweeling op het politiebureau - Arja Peters

De Olijke Tweeling op het politiebureau - Arja PetersDe tweeling Bongers - Ellis en Thelma lijken op elkaar als twee druppels water - stort zich weer in een reusachtig avontuur.De meisjes horen dat hun vader voor zijn werk een jaar naar ...

Emmen, DR

Pijlen - Davy Crockett - Tim Maran
Bieden
Pijlen - Davy Crockett - Tim Maran

Pijlen - Davy Crockett - Tim MaranBandtekening en illustraties van T.T. KhingHarde kaft - H. Meulenhoff Amsterdam - 104 pag - ( 285 gram )In goede staat. 

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord