Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Karl May - De Boodschap van Winnetou nr 13.

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Karl May - De Boodschap van Winnetou nr 13.

Het verhaal speelt zich af in 1908: De heer en mevrouw May, oftewel Old Shatterhand en zijn squaw, zijn onderweg naar Amerika. 
De eerste is al dertig jaar uit het Wilde Westen weggebleven; Klara May zal er voor de eerste maal komen, hoewel het haar al zeer vertrouwd is door de boeken van haar man. 
Er is in die jaren rond de eeuwwisseling veel veranderd in de Nieuwe Wereld, vooral in de omstandigheden van het rode ras, dat zijn oude levensgewoonten hoe langer hoe meer moet laten varen om zich aan te passen bij de moderne tijd. 
Aanleiding voor de reis zijn de onrustbarende berichten die van de overzijde van de oceaan zijn ontvangen.

Men wil de nagedachtenis van de grote Winnetou eren, en voor de komende generaties in stand houden.
Maar hoe zal dit gebeuren ?
Op de zo vaak gebruikelijke uiterlijke en luidruchtige manier door het oprichten van een monument, dat dan liefst reusachtig en pompeus zal zijn?
De plannen hiervoor bestaan en er wordt druk gewerkt aan de uitvoering ervan.

Maar zowel Old Shatterhand, Winnetou's bloedbroeder, als ook verschillende van zijn vrienden onder de Indianen zijn afkerig van dit holle en oppervlakkige huldebetoon.

Als Winnetou zal blijven voortleven, dan zal het moeten zijn door hetgeen hij gewild heeft, door zijn idealen van vrede en verzoening onder de mensen en de rassen, idealen die een boodschap betekenen voor alle kinderen van de grote Manitou, van welke huidskleur zij ook zijn.   

Daarom maakt Winnetou’s meest intieme vriend en broeder zich op om op zijn oude dag nog eens naar het Wilde Westen te trekken, om te strijden voor het ware eerbetoon aan het grote Indiaanse opperhoofd en tevens om te tonen dat hij zijn imponerende kracht, zijn vitaliteit en zijn groot gezag nog niet verloren heeft. 

En vooral ook om nog eens aan de zonen van het rode ras te zeggen, wat hij samen met zijn vriend zo menigmaal heeft verkondigd, dat zij om der wille van hun behoud  één moeten zijn en de onderlinge haat en twist moeten opgeven.

Deze boodschap is allerminst onnodig geworden, want Old Shatterhand vindt bij zijn komst in Amerika niet alleen de tegenstelling betreffende het gedenken van Winnetou, maar ook de oude vijandschap onder de stammen, die zich nu op zijn persoon richt en plannen smeed tot een bloedige strijd.  

Voor de laatste maal weet Old Shatterhand de krachten van liefde en vrede te laten triomferen over bitterheid en wrok. 

Dit verhaal, dat tal van oude herinneringen oproept, geeft de bekroning van heel zijn loopbaan. 

1963 - 347 pag - ( 202 gram ) - Prisma - Het Spectrum 

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Het stampen van de slang - Leonie Kooiker
Bieden
Het stampen van de slang - Leonie Kooiker

Het stampen van de slang - Leonie KooikerOma zegt:'Volgens mij is het heidens. Dat kan nooit goed zijn' Maria zegt: 'Je moet niet zo gemeen tegen me doen. Ik ben geen hond die je aan de ketting kunt leggen in een hok ...

Emmen, DR

Snuf en de Verre Voetreis - Piet Prins
Bieden
Snuf en de Verre Voetreis - Piet Prins

Snuf en de Verre Voetreis - Piet PrinsIn dit zevende boek over Snuf en zijn drie vrienden komen we naast oude bekenden ook nieuwe figuren tegen, die een belangrijke rol spelen.  Een daarvan is ‘oom Bob’, een uit ...

Emmen, DR

Koen Kampioen en het grote toernooi - Fred Diks
Bieden
Koen Kampioen en het grote toernooi - Fred Diks

Koen Kampioen en het grote toernooi - Fred DiksTekeningen Ivan & Ilia 'Kom op, opschieten!' zegt Koen na de training. 'Broekie heeft een verrassing.' Met zijn vrienden van FC Top ruimt hij supersnel op. 'We ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord