Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Karl May nr 14 - Aan de Rio de la Plata

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Karl May nr 14 - Aan de Rio de la Plata

In dit verhaal speelt de geschiedenis zich in hoofdzaak af in Uruquay.
Karl May's Zuidamerikaanse verhalen zijn minder bekend, maar zeker niet minder interessant dan de Winnetou-boeken.

In het zuiden vindt men zoals ieder weet, een Spaans-sprekende bevolking.

De Indianen zijn er sterker met de blanken vermengd en dragen vaak Spaanse namen; zij zijn minder krijgshaftig, maar voorzover zij nog in stamverband leven, sluw en bedreven in jacht en sluipwerk en daarom vaak zeer gevaarlijk.

Ook het landschap is anders in streken die Old Shatterhand nu  bereist: er zijn minder wouden, meer pampas en in de rivieren hebben de krokodillen soms een griezelig aandeel in de gebeurtenissen.
Ook de politiek komt er ditmaal bij te pas.

In de Zuidamerikaanse landen is (ook nu nog) weinig stabiliteit: voortdurend gist en woelt het er en opstanden tegen de gevestigde regering zijn er een heel gewoon verschijnsel.

Dat maakt het voor de vreemdeling extra moeilijk zijn houding te bepalen, omdat de bendeleider van heden de wettige regeerder van morgen zal kunnen zijn en omgekeerd.

Zeer spoedig na zijn aankomst in Montevideo komt Old Shatterhand op een eigenaardige  wijze met de politieke omstandigheden van het zuiden in aanraking en op de eerste de beste avond dat hij in Uruquay vertoeft, loopt zijn leven al gevaar.

Vanuit dit land vangt hij zijn reis aan en deze wordt een aaneenschakeling van de hachelijkste avonturen: hij wordt met zijn metgezellen gevangen genomen, ter dood veroordeeld; hij ontsnapt en wordt achtervolgd; hij weet te ontkomen, maar loopt op een andere plaats weer in de val, kortom, heel de geschiedenis van zijn wederwaardigheden in het zuiden, doet in woestheid niets onder voor voor de spannendste Wild-West-historie en de weergaloze flair waarmee  hij zich weet te handhaven tegenover de Argentijnse -tegenpresident-, de meest gevreesde man van het hele land, toont ons weer helemaal de echte westman.

Natuurlijk vindt hij kranige helpers aan zijn kant, van wie de onverschrokken broerder Jaguar wel de meest indrukwekkende is, en de gebeurtenissen vinden in een overwinning hun bekroning.

1962 - 319 pag - ( 176 gram ) - Prisma - Het Spectrum

In goede staat. 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Karl May nr 12 - De dood van Winnetou
Bieden
Karl May nr 12 - De dood van Winnetou

     Karl May nr 12 - De dood van WinnetouHet boek bestaat uit twee delen, die niet goed onafhankelijk te lezen zijn, zonder voorafgaande deeltjes. In het eerste deel zitten Old Shatterhand en Winnetou achter bandieten ...

Emmen, DR

Ponyverhalen voor beginnende lezers - Bettina Göschl
Bieden
Ponyverhalen voor beginnende lezers - Bettina Göschl

Ponyverhalen voor beginnende lezers - Bettina GöschlPonyverhalen voor beginnende lezers - Bettina Göschl, Klaus-Peter Wolf & Antje FladNina wil met haar lievelingspony Zomerwind een ritje gaan maken.  Maar de pony is erg ...

Emmen, DR

Zwarte Hengst dl 6 - Black, de zwarte hengst komt in opstand
Bieden
Zwarte Hengst dl 6 - Black, de zwarte hengst komt in opstand

Zwarte Hengst dl 6 - Black, de zwarte hengst komt in opstandHet leven op de fokkerij van Alec en Henry bevalt Black maar slecht.Lang heeft hij zich kunnnen schikken in de regelmaat van zijn bestaan, maar in de nacht komt zijn oerinstinct ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord