Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Kara Ben Nemsi - De held uit de woestijn - nr 16 - Karl May

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

    
Kara Ben Nemsi - De held uit de woestijn - nr 16 - Karl May    
    
Kara Ben Nemsi, een Europeaan, en zijn dienaar Halef trekken als ware vredestichters door de woestijnen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

De grote wereldreiziger die wij uit de Amerikaanse verhalen kennen als Old Shatterhand, begint in dit boek een zesdelige reeks avonturen op een tocht door Noord - Afrika en de wereld van het nabije Oosten.

Hier draagt hij de naam Kara Ben Nemsi. 
Zijn Arabische bediende, Hadji Halef Omar, zal in de nu volgende verhalen een grote rol gaan spelen en meer en meer de vriend van zijn meester worden.

De landen die zij gaan bereizen, behoorden in de tijd waarin de geschiedenis zich afspeelt, in naam nog tot het Turkse rijk, maar in werkelijkheid had de Sultan of de Padisjah er vaak weinig te zeggen.

Behalve vorst van het grote, maar zeer vervallen rijk van de Turken, was de Sultan ook officieel nog de Kalief, het hoofd van de Islam, die door alle rechtgelovige mohammedanen werd geëerbiedigd.

Wij bevinden ons dan ook op de komende reis bijna steeds in het gebied van de aanhangers van de profeet Mohammed.

Ook Halef is een vurig volgeling van deze godsdienst en hij is er voortdurend op uit om zijn meester tot dit enige ware geloof te bekeren.

Deze is echter helemaal niet van zins zich van het christendom te laten afbrengen, integendeel!

Dat hij toch de moed heeft om door te dringen tot in Mekka, het geheimzinnige middelpunt van de Islam, een stad die naar men weet voor alle ongelovigen streng gesloten was, getuigt van zijn fantastische ondernemingslust, die hem bijna duur te staan komt.

In een korte tijd van scheiding van zijn trouwe dienaar, ontmoet hij een nieuwe reisgezel, de Engelse edelman Lindsay, bezitter van onuitputtelijke rijkdommen welke hij met gulle hand uitstrooit.

Tevens is hij amateur opgraver die op de gevleugelde stieren van de oude Assyriërs uit is, welke hij maar steeds niet vindt.

Samen trekken zij de woestijn in, waar vriendschap wordt gesloten met de Sjeik der Sjammaren en Kara Ben Nemsi alweer een nieuwe reiskameraad vindt, ditmaal een hengst van het edelste Arabische bloed.

Dan trekt men met elkaar uit op een nieuwe gevaarlijke onderneming.

Onderweg weet Kara Ben Nemsi op een gelukkige wijze in te grijpen ten bate van de Duivelaanbidders, die met de Pasja van Mossoel in strijd zijn geraakt.

Wat hij weet te vertellen van dit afgelegen bergvolk, met zijn merkwaardige godsdienst en hoogstaande zeden is zo interessant en zo goed beschreven, dat het dit boek maakt tot nog iets meer dan alleen een spannend verhaal.  

1962 - 361 pag - ( 205 gram ) - Prisma - Het Spectrum

In goede staat.
    
 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

FC Oostwijk - Koppen tegen elkaar - Jaap-Wim van der Horst
Bieden
FC Oostwijk - Koppen tegen elkaar - Jaap-Wim van der Horst

FC Oostwijk - Koppen tegen elkaar - Jaap-Wim van der HorstElco mag invallen bij de D1 van FC Oostwijk,maar dat vinden zijn teamgenoten van de D3 niet zo'n goed idee.Harde kaft - 2003 - 96 pag - ( 199 gram ) - Kluitman Alkmaar  In ...

Emmen, DR

Bas Banning en het Spaanse galjoen - A van Aardenburg
Bieden
Bas Banning en het Spaanse galjoen - A van Aardenburg

Bas Banning en het Spaanse galjoen - A van AardenburgEen held is Bas Banning niet.  Hij ontloopt de moeilijkheden liever dan dat hij ze opzoekt,  Maar wanneer een ander in de narigheid zit, Is hij onmiddellijk bereid hem daaruit ...

Emmen, DR

Waanzinnig om te weten - Bloeiende regenwouden - Anita Ganeri
Bieden
Waanzinnig om te weten - Bloeiende regenwouden - Anita Ganeri

Waanzinnig om te weten - Bloeiende regenwouden - Anita GaneriGeïllustreerd door Mike PhillipsDroom jij er ook van om net als Tarzan door het oerwoud te slingeren?  Wil je je oma wel eens verrassen met een wrattige lelie?  ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord