Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Karl May dl 20 - Door het land der Skipetaren

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Karl May dl 20 - Door het land der Skipetaren

De opsporing van de misdadigers die in het vorige verhaal, In de rotskloven van de Balkan, was begonnen, wordt voortgezet en Kara Ben Nemsi en zijn vrienden naderen nu het land der Skipetaren. 

Dit zijn de stammen van Albanese afkomst, die door de Turken de Arnauten werden genoemd en die zij om hun krijgshaftige hoedanigheden gebruikten als politietroepen door heel hun rijk heen, zoals de lezer van de vorige delen van deze reeks bemerkt zal hebben. 

Dat gebeurde min of meer volgens de bekende methode dat men van een gewezen stroper een goede jachtopziener kan maken. 

Geduchte bandieten waren de Skipetaren; in de mond van de burger op de Balkan was het woord 'Skipetaar' op zichzelf al min of meer gelijk aan een rover voor wie een mensenleven een heel klein beetje waarde had! 

Wij krijgen in de loop van het verhaal met een paar typische vertegenwoordigers van deze beruchte mensensoort het nodige te beleven. 

Het is een geluk voor de onvermoeibare speurders dat de struikrovers beter hun vuisten en strijdbijlen dan hun hersens weten te gebruiken; als het op verstand en overleg aankomt, worden Kara Ben Nemsi en zijn pientere kleine hadji door weinigen overtroffen. 

Het zal ook hier menigmaal blijken dat slimheid het wint van geweld, ofschoon onze onverschrokken held, als het zo voorkomt, ook wel een partijtje worstelen met zijn tegenstanders aandurft. 

Voor het overige gaat het verhaal door in dezelfde trant als in het voorafgaande boek.

De schrijver weet onderhand een massa interessante bijzonderheden over land en volk mee te delen.

De Balkanese toestanden geven in rijke mate aanleiding tot een humoristische beschrijving van de kluchtigste situaties. 

Het relaas van de 'heimelijke overal' die de politietroepen van een dorpsburgemeester gaan ondernemen op de gevreesde bandieten (die ondertussen voor de veiligheid van de dappere manschappen tevoren gewaarschuwd worden!), waarbij de optrekkende schare wordt aangevoerd door een 'orkest', waarin trommel en schuifbazuin gitaar en viool begeleiden! ... of van de officiële arrestatie van de vier reizigers door een groep gewapende politiemannen die tevergeefs hun hersenen afpijnigen met de vraag hoe zij dit sterke stuk moeten klaarspelen ... deze en andere gebeurtenissen zijn zo oerkomisch, dat de schrijver hiermee wel toont dat hij over niet minder humor dan fantasie beschikt.

1963 - 367 pag - ( 205 gram ) - Prisma - Het Spectrum 

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Cap Club dl 2 - Carole hou vol!  (andere uitgave)
Bieden
Cap Club dl 2 - Carole hou vol! (andere uitgave)

Cap Club dl 2 - Carole hou vol!  (andere uitgave)De drie leden van de Cap-Club - Carole, Lisa en Stevie zijn hartsvriendinnen en echte paardengekken! Ze gaan samen met de manege op het lang verwachte ruiterkamp naar de Ardennen... ...

Emmen, DR

Geluk op Picadero - Helen Taselaar - ( andere voorkant)
Bieden
Geluk op Picadero - Helen Taselaar - ( andere voorkant)

Geluk op Picadero - Helen Taselaar - ( andere voorkant)Na een teleurstelling ontmoet Ymke haar grote liefde, maar de weg naar het geluk zit vol hindernissen.Niemand begrijpt beter wat er in de sympathieke verpleegster Ymke van Aerendonck ...

Emmen, DR

De Kameleon slaat alarm - P. de Roos
Bieden
De Kameleon slaat alarm - P. de Roos

De Kameleon slaat alarm - P. de RoosGeïllustreerd door Ruud HameetemanHielke en Sietse Klinkhamer varen met hun Kameleon naar de brug over het kanaal.  Ze zijn met hun vriend Louw Vrolijk op weg naar huis.  Plotseling kijkt ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord