Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Karl May nr 24 - De Laatste Slavenjacht.

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

    
Karl May nr 24 - De Laatste Slavenjacht.
    
Nog eenmaal worden wij in dit boek, na de verschrikkelijke gebeurtenissen die in Mensenjagers aan de Nijl en In het land van de Mahdi werden verhaald, bezig gehouden met de strijd van Kara Ben Nemsi tegen de gruwelen van de slavenjacht.

Wat wij thans beleven,wanneer wij ons in de avonturen van onze held verdiepen, voert ons wel tot een toppunt van wreedheid en onmenselijkheid.

Als gevangene van de beruchte slavenhandelaar Ibn Asl,een oude bekende uit de voorgaande verhalen, is hij gedongen van nabij te zien hoe de overval en vernietiging van een negerdorp plaatsvindt.

Wat hier beschreven wordt, komt wel aan de grens van wat men kan mededelen, maar het is zeker dat een tachtig jaar geleden zulke dingen zich inderdaad hebben afgespeeld.

Gelukkig bereikt de geschiedenis ook een toppunt in de strijd tegen deze praktijken en in de overwinning op de bedrijvers hiervan.
Het kost Kara Ben Nemsi de grootste inspanning en enige malen hangt zijn leven aan het 'zijden draadje', maar dank zij zijn geweldige onverschrokkenheid weet hij zich en zijn makkers steeds te redden.

Het is alleen tragisch dat de goedwillende Egyptische politieambtenaar, de reis effendina, hoe langer hoe meer van hem vervreemd raakt.

Deze harde figuur is niet opgewassen tegen de slimheid en de rijke ervaring van de 'held uit het Westen' en zijn jaloezie maakt een einde aan de vriendschap.

Wanneer de ongure elementen in de landen aan de Nijl onschadelijk zijn gemaakt - ook de mohammedaanse 'heilige', de Mahdi, is weer een van de voornaamste tegenstanders - trekt Kara Ben Nemsi naar het oosten, waar hij met zijn oude reisgenoot,sir David Lindsay, zijn trouwe Halef bij de Haddedihns opzoekt en in een avontuur wordt meegesleept dat allerlei noodlottige gevolgen heeft, onder andere het vreselijke verlies van zijn lievelingspaard.

H et verhaal wordt na een onderbreking van enkele jaren vervolgd, als Halef ondertussen Sjeik van zijn stam geworden is.

Hij weet zijn vriend over te halen om met hem op zoek te gaan naar - een schoonheidsmiddel.

De kleine sjeik is bekommerd dat de eerste rimpels zich zullen gaan vertonen in het gelaat van 'de liefelijkste bloem aller vrouwen',en hij heeft gehoord dat er een wonderzalf moet bestaan die haar het gezicht van een jong meisje kan teruggeven.

Hoewel Kara Ben Nemsi wel een andere bedoeling heeft met zijn reizen, slaat hij het verzoek niet af en het gevolg is dat beiden belanden in een nieuwe reekswederwaardigheden in het afgeleben Koerdistan, met het hoogtepunt de bevrijding van de oude profetes Marah Doerimeh. 

351 pag - Prisma - Het Spectrum Utrecht / Antwerpen - 1966 - ( 205 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Junior Jongens dl 83 - Storm dreigt over China - David J Gam
Bieden
Junior Jongens dl 83 - Storm dreigt over China - David J Gam

Junior Jongens dl 83 - Storm dreigt over China - David J GamStorm dreigt over China.Een geheime schuilplaats in de Gobi-woestijn vormt het trefpunt van rondzwervende stammen en avonturiers van allerlei landaard, die China in hun macht ...

Emmen, DR

Brenda op de renbaan - Yvonne Brill - Fontein
Bieden
Brenda op de renbaan - Yvonne Brill - Fontein

Brenda op de renbaan - Yvonne Brill - FonteinDe aardige Brenda, die net de HAVO achter de rug heeft houdt veel van paarden en is dan ook altijd in de buurt van de renbaan te vinden waar meneer Verreynen de edele dieren traint. Brenda ...

Emmen, DR

Romana en Ragebol - Een zomer op de stoeterij - Tina Caspari
Bieden
Romana en Ragebol - Een zomer op de stoeterij - Tina Caspari

     Romana en Ragebol - Een zomer op de stoeterij - Tina CaspariVoor Romana en haar vrienden wordt het een drukke zomer. Stoeterij Duinoord wordt verbouwd en dat brengt het nodige werk met zich mee. Intussen moet ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord