Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Karl May dl 32 - De Kluizenaar in de Sahara

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Karl May dl 32 - De Kluizenaar in de Sahara

Als Gebhard von Greifenklau - de zoon van Hugo en Margot, wier avonturen beschreven zijn in De weg naar Waterloo (KM 31) - in 1848 Parijs bezoekt, lijkt de geschiedenis zich te herhalen: hij trouwt met een Frans meisje en haalt zich de vijandschap  van haar neef op de hals.

Als hij enkele jaren later op expeditie in de Sahara is, waar hij samen met zijn zwager Kunz von Eschenrode spannende en gevaarlijke avonturen beleeft, wordt hij in Algerië belaagd door een oude vijand van de familie.

Het is wel een heel ongelukkig toeval dat deze zelfde schurk de laatste onthullingen van een geheimzinnige kluizenaar kan afluisteren.
Dit afgeluisterde gesprek leidt indirect tot de ramp die korte tijd later de familie Greifenklau aan de rand van de ondergang brengt.

Nee, Albin Richemonte heeft zijn schurkenstreken nog niet afgeleerd.
Het ergste valt te vrezen als Gebhard zelf zwaargewond in zijn handen valt bij een poging om de oude, verdwenen krijgskas op te sporen. 

Grimmige wraakoefeningen, bloedige gevechten en tragische gebeurtenissen wisselen elkaar af, maar, zoals altijd bij Karl May, krijgt ook de humor zijn plaats, bijvoorbeeld in de gestalte van Hassan de Grote-met-het-hazehart.

Het is tenslotte Karl May's ongeëvenaarde vertelkunst - niet in de laatste plaats tot uiting komend in de prachtige beschrijving van de Sahara en de daar wonende bedoeïnenstammen - die ervoor zorgt dat de lezer deze wonderlijke avonturenroman in één adem geboeid uitleest.

1967 - 316 pag - ( 187 gram ) - Prisma - Het Spectrum

 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

FC Oostwijk - Een waanzinnig toernooi - Jaap-Wim van der Horst
Bieden
FC Oostwijk - Een waanzinnig toernooi - Jaap-Wim van der Horst

     FC Oostwijk - Een waanzinnig toernooi - Jaap-Wim van der HorstElco van Putten heeft maar één grote wens: kampioen worden met zijn voetbalteam bij FC Oostwijk. Ook droomt hij van een toernooi waar een ...

Emmen, DR

Karl May nr 14 - Aan de Rio de la Plata
Bieden
Karl May nr 14 - Aan de Rio de la Plata

Karl May nr 14 - Aan de Rio de la PlataIn dit verhaal speelt de geschiedenis zich in hoofdzaak af in Uruquay. Karl May's Zuidamerikaanse verhalen zijn minder bekend, maar zeker niet minder interessant dan de Winnetou-boeken.In het ...

Emmen, DR

De club van Brammetje Bond tegen de kikkerridders - Jan Louw
Bieden
De club van Brammetje Bond tegen de kikkerridders - Jan Louw

     De club van Brammetje Bond tegen de kikkerridders - Jan LouwmanDe geheime club van Brammetje Bond krijgt ruzie met de jongens die een tijdje geleden de vlotten van Brammetje en zijn vrienden vernield hebben. De ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord