Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Karl May dl 37 - De woestijnrovers van Noord - Afrika

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Karl May dl 37 - De woestijnrovers van Noord - Afrika

Gebhard von Greifenklau, de lezer welbekend uit deel 32 ( De kluizenaar in de Sahara), is in dit boek opnieuw op expeditie in Noord-Afrika.

Als het verhaal begint, beleeft hij een merkwaardige en verrassende ontmoeting met een vooormalig landgenoot, luitenant Kruger, die dienst heeft genomen bij de  lijfwacht van de heerser van Tunis.
De beide mannen sluiten vriendschap en raken betrokken bij de achtervolging van een berucht misdadiger, de Kroemir. 

Deze begaat een bij de bedoeïenen onvergeeflijke misdaad door de dochter van een sjeik te ontvoeren, en wat bijna nog erger is, tevens diens lievelingspaard en -kameel te stelen.
Dank zij de vasthoudendheid van Greifenklau weet men na een avontuurlijke en levensgevaarlijke achtervolging de rover zijn buit weer te ontnemen, de man zelf komt in de beruchte zoutmeren om het leven.

Verder trekkend door de woestijn werpt Greifenklau zich op als de beschermer van een andere bedoeïenenstam, die door de machinaties van een ambitieuze pretendent naar de positie van sjeik in moeilijkheden dreigt te geraken.

Daarmee verhindert hij tevens dat de  - koningin der woestijn - , de schone en fiere Badlya, tot een ongewenst huwelijk wordt gedwongen.
Een fantastisch tweegevecht met de reus Falehd en de verwoede strijd tegen een naburige stam verlenen kleur en gloed aan deze avontuurlijke episode.

317 pag - Prisma Utrecht-Antwerpen - (188 gram) - 1967

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Het geheim van het zwarte meer - H Th de Booy
Bieden
Het geheim van het zwarte meer - H Th de Booy

Het geheim van het zwarte meer - H Th de Booy  - 1985Na het eindexamen gaan Jan Dijker en Maarten Zeeman met vakantie naar Ierland, waar zij logeren op Achill eiland bij een oom van Jan.Direkt bij hun aankomst zien zij een ...

Emmen, DR

Het zal je zus maar zijn - Geheime Afspraakjes - Tina Oaks
Bieden
Het zal je zus maar zijn - Geheime Afspraakjes - Tina Oaks

     Het zal je zus maar zijn - Geheime Afspraakjes - Tina OaksTijdens een klassiek concert ontmoet Daphne een te gekke knul. Ze is zo diep onder de indruk van hem dat ze zelfs haar vriendschap met Ben op het spel zet ...

Emmen, DR

Wampus, het Opperhoofd der Tewa's - James Willard Schultz
Bieden
Wampus, het Opperhoofd der Tewa's - James Willard Schultz

Wampus, het Opperhoofd der Tewa's - James Willard SchultzMet 4 illustraties en bandtekening van Rodney ThomsonOorsponkelijke titel : A Son of the NavahosVertaald door R van CapelleHarde kaft - 2de druk - 160 pag - 1953 - ( 389 gram ) - ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord