Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Karl May dl 45 - De Valse Derwisj

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Karl May dl 45 - De Valse Derwisj

Constantinopel, de hoofdstad van het oude Turkse rijk, was in de jaren '70 van de vorige eeuw een stad vol bonte drukte en beweging, van grote weelde en schrille armoe, vol schittering en vuil, een verzamelplaats van allerlei volken en rassen, een smeltkroes ook voor allerhand gespuis. 

In die stad arriveert als toerist de excentrieke sir David Lindsay, de vroegere reisgenoot en vriend van Kara Ben Nemsi (zie de delen 16-21). 

Sir David is verzot op avonturen en als hij de kans krijgt om samen met enkele jonge Duitsers, Paul Norman en Herman Wallert, twee Turkse vrouwen uit de harem van Ibrahim Bey te bevrijden, grijpt hij die met beide handen aan. 

De ontvoering mislukt, maar wel vinden zij een spoor van enkele leden van de familie von Adlerhorst, die jaren geleden spoorloos is verdwenen en waarvoor Herman Wallert een bijzondere belangstelling aan de dag legt. 

Welke rol heeft de geheimzinnige derwisj Osman daarbij gespeeld, die de drie vrienden zo nauwgezet in het oog houdt?

Wat eerst niet meer dan een spannend, zij het roekeloos avontuur was, krijgt nu een grimmig en vastberaden karakter. 

Van Constantinopel verplaatst het verhaal zich naar Tunis, waar Ibrahim Bey en Osman een geheime opdracht uitvoeren. 

Sir David komt daar in groot gevaar te verkeren, maar hij weet ook het leven van de heerser van Tunis te redden als de derwisj Osman een moordaanslag op hem beraamt. 

Met de hulp van Kruger Bey, de Duitse lijfwachtcommandant, worden de beide vrouwen op het nippertje uit de handen van de boosaardige Ibrahim bevrijd en vooral voor Herman Wallert eindigt het boek op wel zeer gelukkige wijze.

De avonturen rond de familie von Adlerhorst worden voortgezet in De vorst der bleekgezichten (KM 46), In het dal van de dood (KM 47) en Wild-west in Siberië (KM 48).

1967 - 221 pag - ( 177 gram ) - Prisma - Het Spectrum

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Blind Zuske – Felicie Jehu
Verkocht
Blind Zuske – Felicie Jehu

Geïllustreerd door Netty Heyligers. Uitg. Kluitman. Vierde druk. Gechat jaren '20 0f '30 van de vorige eeuw. Gebonden. De rugband is echter met de muziek mee. 222 pagina's. Dikte 3 cm. Gewicht 478 gram. Verzendkosten vanaf ...

Assendelft, NH

De Discus komt terug - R. Feenstra
Bieden
De Discus komt terug - R. Feenstra

De Discus komt terug - R. FeenstraProfessor Hiddes, de sterke man, en zijn zoons Bouke, Tjerk en Ruurd, ondervinden dat het misdadige "Syndicaat" niet van plan is hen met rust te laten.In het diepste geheim wordt een aanslag op ...

Emmen, DR

Trixie Belden dl 4 - Raadsels op een feest - Julie Campbell
Bieden
Trixie Belden dl 4 - Raadsels op een feest - Julie Campbell

     Trixie Belden dl 4 - Raadsels op een feest - Julie CampbellRaadsels op een feest.In de buurt waar Trixie Belden en haar vriendin Honey Wheeler wonen, staat het huis van de familie Lynch.Diana Lynch zit bij Trixie en ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord