Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Strijd om Astropol - Pieter Nierop - Koert de Haan.

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Strijd om Astropol - Pieter Nierop - Koert de Haan.

De verbluffende uitvindingen van de moderne techniek, welke niet alleen de practische toepassing van de atoomenergie in de naaste toekomst doen verwachten, maar ook de gedurfde projecten voor stratosfeer- en zelfs voor de ruimtevaart, hebben de verbeelding van de jonge generatie in sterke mate in beslag genomen. 

Ook Pieter Nierop en Koert de Haan zijn door deze fantastische ontwikkeling gegrepen en zij geven hier op een zeer originele wijze een spannend toekomstbeeld, waarin de eerste serieuze stap naar de ruimtevaart wordt gezet.

Geeft de bestrijding van een kwaadwillende groep, de Uraniden, op de oude aarde reeds aanleiding tot een aantal spannende hoofdstukken, waarin beide partijen niet voor elkaar wat vindingrijkheid betreft onderdoen, het wordt pas ernst wanneer deze groep door een brutale infiltratie in de eerste kunstmatige satelliet "Astropol" tijdelijk de overhand krijgt. 

Het aanvankelijk gunstige contact met de wezens van een andere planeet wordt hierdoor verstoord, waardoor de algehele vernietiging van "Astropol" onvermijdelijk wordt. 

Het kwaad straft zichzelf en de raddraaiers der Uraniden, op weg voor een overrompelende actie naar de oude maan, worden onschadelijk gemaakt en hoewel dus de eerste poging door de ondergang van "Astropol"is mislukt, bestaat er goede hoop, dat op later termijn, wanneer het verantwoordelijkheidsgevoel bij de aardbewoners meer is ontwikkeld, een nieuwe en meer succesvolle verkenningstocht door in de wereldruimte zal kunnen worden ondernomen.

Harde kaft - 158 pag - 1955 - Kluitman Alkmaar - ( 407 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Driftend door de bocht - Ed Stoete
Bieden
Driftend door de bocht - Ed Stoete

Driftend door de bocht - Ed StoeteGeïllustreerd door Jan FijnheerHet eerste Nederlandse Formule-1 team, de Red Arrows, heeft in de korte tijd dat het met zijn coureur John Hofland aan de internationale races meedoet, nog niet echt ...

Emmen, DR

Engelandvaarders - K. Norel - dl 1 Vogelvrij.
Bieden
Engelandvaarders - K. Norel - dl 1 Vogelvrij.

Engelandvaarders - K. Norel - dl 1 Vogelvrij.Dit is deel 1 uit de trilogie. De Trilogie bevat:  dl 1. Vogelvrij  dl 2. In vuur en vlam  dl 3. Verzet en victorie  De oorlogsavonturen van Evert Gnodde en Jan Koekman, ...

Emmen, DR

Inspecteur Arglistig en het verdwenen geldtransport - Wim van Hel
Bieden
Inspecteur Arglistig en het verdwenen geldtransport - Wim van Hel

     Inspecteur Arglistig en het verdwenen geldtransport - Wim van Helden - oudere editieIn een grote havenstad is van alles te doen, goed en slecht, en met dit laatste heeft inspecteur Arglistig het maar wat druk!Als van ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord