Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Zwerfvogels - S van der Werff en S.H. Woudsma

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Zwerfvogels - S van der Werff en S.H. Woudsma

Vierde deel

Het Oude Veerhuys

Woord vooraf
In deel IV van de Zwerfvogelserie is Teun Manders met Carlo ver­trokken van Duinwijk naar het land tussen de grote rivieren. Een geheel andere streek van Nederland, vol van legenden en sagen, waarvan dan ook bij de samenstelling van dit deeltje gebruik is gemaakt.
Er is wel gedacht om in de deeltjes III en IV ook de landen rondom Nederland bij de behandeling van de stof te betrekken, maar er was zoveel ,eigens" aanwezig, zowel in de duinstreek als in het rivieren­land, dat er slechts hier en daar contacten gelegd zijn met de ons omringende landen. 
Toch zullen - in aansluiting op het aardrijks­kunde-onderwijs in het 5e leerjaar, voor welk leerjaar deze twee deeltjes bestemd zijn - deze contacten wel aanleiding kunnen geven voor een gesprek met de leerlingen. 
Dit gesprek zal ook kunnen ontstaan naar aanleiding van de geschiedkundige elementen, die voorkomen in het verhaal, dat in deel IV is opgenomen.
Rondom het oude Veerhuys gebeurt zo het een en ander en we zijn ons er van bewust, dat het een pittig boekje is geworden voor de 5e-klas leerlingen.
We spreken de hoop uit, dat de jonge lezers weer met evenveel interesse de belevenissen van Teun zullen volgen als ze dit in de vorige deeltjes hebben gedaan.
Opmerkingen, die eventuele herdrukken ten goede zouden kunnen komen, worden gaarne door de schrijvers tegemoet gezien.
Voorbericht
De herdrukken zijn vrijwel ongewijzigd gebleven.

Van Gorcum Assen - 1964 - 128 pag - ( 169 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Tibor - vlucht naar de vrijheid - Willem Capteyn
Bieden
Tibor - vlucht naar de vrijheid - Willem Capteyn

Tibor - vlucht naar de vrijheid - Willem CapteynPeter gaat elke zomer naar Hongarije. Daar wonen zijn grootouders.Maar dit jaar is het minder leuk dan voorgaande jaren. Er is veel veranderd.Peters vakantievriend Arpi heeft niet meer zoveel ...

Emmen, DR

Een avontuurlijke reis door je hoofd - Max van der Linden
Bieden
Een avontuurlijke reis door je hoofd - Max van der Linden

Een avontuurlijke reis door je hoofd - Max van der LindenZo werken je hersenenBo's moeder ligt al drie jaar in coma.  Het lijkt alsof zijn moeder slaapt, maar Bo weet heus wel dat ze niet zomaar ineens wakker wordt.  Hij ...

Emmen, DR

De Griezelbus 7 - Paul van Loon
Bieden
De Griezelbus 7 - Paul van Loon

De Griezelbus 7 - Paul van LoonAls Onnoval op een vollemaannacht gewond raakt, wordt hij ontvoerd door de Griezelbus.  Hij komt in een woonwagenkamp terecht waar vreemde figuren rondlopen.  Zij noemen zichzelf de Reizigers.In ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord