Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Follyfoot - Rusthuis voor paarden - Monica Dickens - 6de druk

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Follyfoot - Rusthuis voor paarden - Monica Dickens - 6de druk

FOLLYFOOT is oorspronkelijk een oude, typisch-Engelse boerderij, die is omgebouwd tot een rusthuis waar oude, zieke, mishandelde en verwaarloosde paarden liefdevol warden verzorgd door de 'kapitein' en zijn pleegdochter Callie, die daarin worden bijgestaan door Paul en Dora.
Het is een boeiend en warm-menselijk verhaal. waarin Monica Dickens niet alleen blijk geeft van haar verteltalent moor ook van haar grote dierenliefde, vooral voor het paard. 
Vol humor, soms ook ontroerend, beschrijft ze hoe het in dit 'rusthuis' toegaat, hoe onrechtvaardig de dieren vaak werden behandeld en hoeveel inspanning Callie, Paul en Dora zich getroosten om deze 'afdankertjes' een prettige oude dag te bezorgen. 
Maar ook anderen weten de weg naar 'Follyfoot' te vinden: de kleine verschoppeling Toby, twee meisjes uit Londen die er een heerlijke werkvakantie doorbrengen en Mac, de zwijgzame stalknecht. die heel geheimzinnig doet over zijn afkomst. 
Dat het rusthuis ook vijanden heeft. blijkt uit de intriges van Sidney Hammond, die zelf ook paarden heeft, maar beslist geen dierenvriend is en wiens zoon Callies leven op school zoveel mogelijk probeert te vergallen. 
Een onvergetelijk boek voor allen. jong en oud, die van paarden houden.

H.J.W. Becht Amsterdam - 160 pag - ( 240 gram ) 

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De tocht naar de goudvelden - Christie Harris
Bieden
De tocht naar de goudvelden - Christie Harris

De tocht naar de goudvelden - Christie HarrisDe twaalfjarige Elizabeth Hawthorne was blij toen zij met haar moeder en haar broertje eindelijk op de raderboot zat die hen naar Fort Garry ( het latere Winnipeg ) zou brengen. Het was 1862 en ...

Emmen, DR

Jackie en de Spookpony's - Judith M Berrisford
Bieden
Jackie en de Spookpony's - Judith M Berrisford

Jackie en de Spookpony's - Judith M BerrisfordJackie en Babs komen naar Singing Waters om de paasvakantie door te brengen op de ponyfokkerij van David Browning, waar hun nichtje Carol werkt.Ze zijn vroeger dan afgesproken en rijden een ...

Emmen, DR

Inspecteur Arglistig - De Smokkelkoning - ( oudere )
Bieden
Inspecteur Arglistig - De Smokkelkoning - ( oudere )

Inspecteur Arglistig - De Smokkelkoning - ( oudere )De beruchte Henk Kramer, die door de onderwereld de Smokkelkoning wordt genoemd, heeft het plan om met een geweldige slag de handel in verdovende middelen in Amsterdam te vernietigen, uit ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord