Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Overige

De zonen van de zeerover - Dick Dreux

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

De zonen van de zeerover - Dick Dreux

Omslag en illustrraties van  Arne Zuidhoek

Hein en Pieter, twee Enckhuser weesjongens, komen omstreeks het jaar 1630 met hun omgeving in botsing, omdat zij als zoons van een zerover tot allerlei streken in staat worden geacht.

Ondanks de hulp van de 'vader' van het weeshuis, moeten ze de vlucht nemen en komen aan boord van een schip dat naar de Middellandse zee zal gaan om daar handel te drijven.
De kapitein heeft echter besloten tot piraterij over te gaan en de ontdekking dat hij twee blinde passagiers heeft is hem daarbij heel onaangenaam.

Alleen het feit dat de onderwijl uit zijn betrekking ontslagen wees-vader als tweede stuurman aan boord is, verhindert de uitvoering van enkele pogingen  om de beide jongens uit de weg te ruimen.
Ze hopen hun vader terug te vinden, die bij de moren een hoge positie schijnt in te nemen, maar krijgen daartoe aanvankelijk geen kans.
Pas als een vlucht hen in handen van Moorse zeelui brengt, lijkt het erop dat ze hun doel zullen bereiken. 

De basis van het verhaal was een door de schrijver in het gemeente-archief  van Uitgeest gevonden document, waarbij een zekere stuurman  ter grote vaart zich verplichtte om zonder gage ter kaapvaart te gaan in ruil voor een  plaats in het Enckhuyser weeshuis voor zijn beide jongens.

Een en ander aangevuld met uit de Nederlandse zeehistorie bekende feiten. 

Harde kaft met stofomslag - De Fontein De Bilt - 154 pag - ( 472 gram ) - 1968

In prima staat. 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Zorro dl 2 - De terugkeer van Zorro - Fontein
Bieden
Zorro dl 2 - De terugkeer van Zorro - Fontein

Zorro dl 2 - De terugkeer van Zorro - FonteinDe gevangenen staan aan elkaar vastgebonden op het grote plein. Machteloos kijken de mensen naar dit droevige schouwspel. Dan komt er opeens een gemaskerde man op een vurig zwart paard ...

Emmen, DR

Aboriginal Mythen - Elmar - HK
Bieden
Aboriginal Mythen - Elmar - HK

Aboriginal Mythen - Elmar - HKDoor hun eeuwenlange isolement ontwikkelden de Aborigines, de oorspronkelijke bewoners van Australia en Tasmanië, een geheel eigen verteltraditie.  De verhalen spelen zich of in de Droom­tijd, ...

Emmen, DR

Rudolphs Muziekboek met CD-ROM -  Troeke van Rijswijk
Bieden
Rudolphs Muziekboek met CD-ROM - Troeke van Rijswijk

Rudolphs Muziekboek met CD-ROM  Een kerstgedachte in lees- en luistervorm – voor wie op zoek is naar een lief kadootje voor onder de dennenboom.,  Rudolphs Muziekboek, een bijzonder muziekproject van Maarten Hartveldt, ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord