Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Kookboeken

Electro Kookboek - VDEN

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Electro Kookboek - VDEN

Voorwoord:

Met zeer veel genoegen voldoe ik aan het verzoek een voorwoord te schrijven bij het verschijnen van den twaalfden druk van het Electro-Kookboek.
Een boek dat in 14 jaren in een oplaag van 114000 exemplaren even­zoovele lezeressen heeft bereikt, heeft reeds volkomen zijn pleidooi gewonnen.

Ik weet, dat honderden huisvrouwen met ongeduld op deze uitgave wachten.
En terecht, want dit kookboek biedt niet alleen practische richtlijnen voor het specifiek electrisch koken, maar houdt ook rekening met het feit, dat, wie de verantwoording draagt voor de samenstelling en bereiding der maaltijden, óók weten moet, wat zij in verband met de voedingswaarde der levensmiddellen, den huisgenooten bieden moet. Daarom werd in dezen druk een hoofdstuk ingelascht, waarin een voedingsmiddelentabel met de daarbij behoorende toelichting, is afgedrukt.

Met bijzondere vreugde zij opgemerkt, dat in dit boek een aantal eenvoudige recepten werd opgenomen, die door den nood der tijden in den oorlog ontstonden en die toch werkelijk niet mogen worden vergeten. 
Ook in meer voorspoedige tijden zullen deze recepten groote diensten kunnen bewijzen.

Langzamerhand is dit boek door zijn uitbreidingen bij de vele herdruk­ken een compleet kookboek geworden, waarin zoowel de receptenleer als de voedingsleer een plaats innemen.
De gebruiksters van dit boek zullen daarin bij hare werkzaamheden in alle opzichten een goeden gids vinden en dankbaar zijn voor de zoo overzichtelijke en duidelijke indeeling.

Ongetwijfeld zal dit boek wederom zijn wog vinden en zal het een welverdiend succes oogsten voor de groote toewijding, waarmede het werd samengesteld.

C. M. VAN DER SCHALK, Oud-leidster van de Huishoudelijke Voorlichtingsafdeeling van het Centraal Bureau der V.D.E.N.


Harde kaft - Uitgave van het Centraal Bureau der Vereeniging van Directeuren van Electriciteitsbedrijven in Nederland - Arnhem 

Moorman Periodieke Pers - Den Haag - 1949 - 546 pag - ( 780 gram - 3,7 cm dik )

In goede staat.( naoologs papier uit 1949 )  

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Koken voor beginners - Hema keukengidsen
Bieden
Koken voor beginners - Hema keukengidsen

Koken voor beginners - Hema keukengidsenMet vele praktische en waardevolle tips.Deze uitgave is een kookboek voor beginners met vrijwel geen kookervaring. Het geeft dan ook tips over hoe men aardappelen kookt, vlees braadt en over de ...

Emmen, DR

Kookboek delicious waste ( tegen voedselverspilling) Kliekjes
Bieden
Kookboek delicious waste ( tegen voedselverspilling) Kliekjes

Kookboek delicious waste ( tegen voedselverspilling) Delicious waste : verspilling is verrukkelijk : 24 heerlijke recepten en inspirerende verhalen om voedselverspilling tegen te gaan . 24 makkelijke zoete en hartige recepten met ...

Rijen, NB

Buitengewoon Hollands Kookboek - C1000
Bieden
Buitengewoon Hollands Kookboek - C1000

Buitengewoon Hollands Kookboek - C1000Het ongewoon lekkere kookboek van C1000Een bordje nieuwe Hollandse keukenIn dit kookboek staan meer dan 200 recepten.  Allemaal komen ze uit de Nederlandse keuken.  Het zijn recepten die je ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord