Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Kunst en Foto

Michelangelo - Alexandra Grömling - KunstMini

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Michelangelo - Alexandra Grömling - KunstMini


Overzicht van leven en werk van de Italiaanse kunstenaar (1475-1564).

Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, beter bekend onder alleen zijn voornaam Michelangelo (Caprese, 6 maart 1475 – Rome, 18 februari 1564) was een Italiaans kunstschilder, beeldhouwer, architect en dichter. 
Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars uit de Italiaanse renaissance.

Als 'Wieg van de Renaissance' vormt de stad Florence met haar buitengewoon grote rijkdom aan kunstschatten uit de wereld van de architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst de kiem voor Michelangelo's artistieke ontwikkeling.
Hier schoolt de jonge Michelangelo Buonarroti zich al vroeg aan de hand van de werken van de oude meesters, zoals de fresco's van Masaccio of Giotto. 
Tijdens zijn omzwervingen door de stad aan de rivier de Arno tekent hij hun werken na - een van de belangrijkste praktische oefeningen voor een aankomende kunstenaar.
Nadat hij zijn schoolopleiding voortijdig heeft afgebroken, weet Michelangelo de wil van zijn vader te trotseren en gaat hij in de leer bij het atelier van de frescoschilder Domenico Ghirlandaio. 
Maar al een jaar later keert hij zijn eerste meester de rug toe om zich op de beeldhouwkunst te concentreren. 
In de sculpturentuin van de Medici bestudeert hij klassieke beelden.
Al gauw onderkent Lorenzo de' Medici de talenten van Michelangelo; hij neemt hem in zijn huis op "als zijn eigen zoon" en wordt zo een van Michelangelo's eerste belangrijke mecenassen.

recensie:

Beknopte beschrijving van het leven en werk van de Italiaanse renaissancekunstenaar en architect Michelangelo. 
Het plaatst zijn werk in een kunsthistorisch kader, waarbij aspecten aan de orde komen als leermeesters en inspiratiebronnen, techniek, cultureel en politiek klimaat, opdrachtgevers en de invloed van zijn werk op anderen. 

Chronologisch ingedeeld in hoofdstukken (uitgezet op een tijdsbalk aan het begin van het boek), afgewisseld met themahoofdstukken. 
Rijkelijk geillustreerd met kleurenfoto's van zijn werk en dat van anderen, voorzien van informatieve bijschriften, en met vermelding van titel of onderwerp, maker, datering, techniek, afmetingen en verblijfplaats. 

Met verklarende woordenlijst (veelal kunsthistorische begrippen) en registers op kunstwerken en namen. 

Könemann - Königswinter - 2005 - 96 pag - ( 234 gram )

In goede staat. 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Snoecks 2006 - Manuela Arcuri
Bieden
Snoecks 2006 - Manuela Arcuri

Snoecks 2006 - Manuela ArcuriLiterair jaarboek met artikelen over literatuur,beeldende kunst, film/ foto/design/mode/reizen enz. Door Belgische en Nederlandse journalisten en schrijvers. Met een overzicht van toegekende literaire ...

Emmen, DR

Panorama's Fotografie - Gerard Vermeulen - De Spaarnestad - 1968
Bieden
Panorama's Fotografie - Gerard Vermeulen - De Spaarnestad - 1968

Panorama's Fotografie - Gerard Vermeulen - De Spaarnestad - 1968Kleur en z/w foto'sHarde kaft - De Spaarnestad Haarlem - 150 pag - ( 553 gram ) - 1968In goede staat.

Emmen, DR

Snoecks 1997 - Rebecca Romijn
Bieden
Snoecks 1997 - Rebecca Romijn

Snoecks 1997 - Rebecca RomijnLiterair jaarboek met artikelen over literatuur,beeldende kunst, film/ foto/design/mode/reizen enz. Door Belgische en Nederlandse journalisten en schrijvers. Met een overzicht van toegekende literaire ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord