Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Overige Boeken en Diversen

De Reuzendwerg - Marc Petit

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

De Reuzendwerg - Marc Petit

De Reuzendwerg neemt de lezer mee op ontdekkingstocht door Europa en de Europese cultuur. 
Als rond 1860 Alberic Lenoir, uitvinder en fabrikant van mechanisch speelgoed, overlijdt, laat hij zijn zoon een fantastische vinding na: een Reuzendwerg.
Geen mens heeft dit object ooit gezien en niemand weet wat het eigenlijk is.

Als een onfortuinlijke Sherlock Holmes begint Benjamin aan een zoektocht naar het mysterieuze voorwerp, waarbij vergeelde manuscripten, faustische geleerden en kabbalistische boodschappen hem doen belanden in de onderaardse gangen van Parijs, in Wenen en Heidelberg, op de troosteloze vlakten van Pruisen, in het joodse getto van Praag, waar het magische hart van Europa klopt.

Hij ontmoet de meest uiteenlopende vertegenwoordigers van de negentiende eeuw en leert de nieuwste vindingen van het menselijk vernuft kennen, zoals de robot die arbeiders overbodig maakt en de schaakautomaat, de voorloper van de computer.
Is het dat waarnaar hij op zoek is?
Of is de Reuzendwerg iets van een hogere orde dat staat voor de geestelijke bevrijding van de negentiende-eeuwse mens die aan het heersende materialisme ten onder dreigt te gaan?

Terwijl de lezer wordt meegesleurd in een wervelwind van spannende gebeurtenissen, hallucinerende achtervolgingen, mysterieuze intriges en gruwelijke moorden, krijgt hij tegelijk een helder inzicht in de tijdgeest van de negentiende eeuw: het industriële tijdperk waarin de techniek de belofte inhield van een nieuwe wereld en een nieuwe mens, maar die uiteindelijk slechts leidde tot uitbuiting, herstructurering en werkloosheid als gevolg van automatisering en computerisering.
Maar ook wordt duidelijk dat de passie van de mens om te weten en te ontdekken, om geen dwerg maar een reus te zijn, niet te beteugelen is. 

Goossens- Manteau - 1994 - Rijswijk - 320 pag - (471 gram)

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Max Tailleur – Pot voor meneer (mevrouw)
Verkocht
Max Tailleur – Pot voor meneer (mevrouw)

Uitg. H.J.W. Becht. Zevende druk november 1975. Gebonden, Formaat 11,5 x 27,5 cm. 112 pagina's. Dikte 1,5 cm. Gewicht 247 gram. Bovenaan zit een lusje om het boek ergens op te hangen.  Op het toilet b.v. De Joodse humor weet ik ...

Assendelft, NH

Majoor, ik heb 3 paar ziekevoeten - H Hoving
Bieden
Majoor, ik heb 3 paar ziekevoeten - H Hoving

Majoor, ik heb 3 paar ziekevoeten - H HovingSoldatenhumor met groot verlof gemobiliseerd Hij loopt aan de verkeerde kant van zijn geweerEen korporaal herkent men aan het grootste stuk vlees op z'n bord!80 pag - 1972 - ( 104 gram ) ...

Emmen, DR

Over Salland en de Sallanders - F.F. Barends - H Hannink
Bieden
Over Salland en de Sallanders - F.F. Barends - H Hannink

Over Salland en de Sallanders - F.F. Barends - H HanninkIntro van Aar van de WerfhorstOver Salland en de Sallanders Salland is een heerlijk land, met stille dorpen en gehuchten en talloze buitens, de oude havezaten; je kunt er het jaar ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord