Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Overige Boeken en Diversen

Oom Oswald - Roald Dahl

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Oom Oswald - Roald Dahl

Oom Oswald is een boek van Roald Dahl, dat in 1979 uitkwam. 

Het boek gaat over de Engelse rokkenjager, schurk en bon vivant Oswald Hendryks Cornelius, die behalve dol op vrouwen ook dol is op geld. 
Hij bedenkt een plan om rijk te worden met behulp van een krachtig afrodisiacum en een revolutionaire manier om sperma op te slaan. 

Oom Oswald' is de eerste volwassenenroman van aartsverteller Roald Dahl, de schrijver van de succesvolle, nu ook door de verfilmingen voor televisie grote vermaardheid genietende verhalen uit bundels als 'Op weg naar de hemel' en 'M'n liefje, m'n duifje'. 

In 'Oom Oswald' is de hoofdpersoon Oswald Henryk Cornelius, bekend uit het fantastische verhaal 'De bezoeker' uit de bundel 'Gelijk oversteken', verleider van vrouwen aller naties, bon-vivant, operaliefhebber, expert in spinnen, schorpioenen en wandelstokken. 

Deze bizarre figuur, die in dit opnieuw als fragment uit zijn dagboeken gepresenteerde verhaal ook als de onblusbare verteller optreedt, verhaalt ten overstaan van een merkwaardig publiek hoe hij op zeventienjarige leeftijd besloot om rijk te worden.

Aldus geschiedde. Maar hoe!

Roald Dahl trekt alle registers van inventiviteit en humor open. 

Een supersterk opwekkingsmiddel valt in de gewetenloze handen van de jonge Oswald, en met behulp van een stoffige wetenschapper uit Cambridge en met de praktische inbreng van een onweerstaanbare half-Perzische schoonheid probeert hij het uit op beroemde persoonlijkheden; en dan rijst ineens een geweldig plan: een sperma-bank met als leveranciers de beroemdheden der aarde: van Marcel Proust tot Sigmund Freud, van Puccini tot Rudolf Valentino.

Met nimmer verflauwende inventiviteit heeft Roald Dahl een uitermate immoreel, oneerbiedig en komisch boek geschreven dat geen enkele Dahl-liefhebber mag missen.

Meulenhoff Amsterdam - 220 pag - 1980 - ( 271 gram ) 

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Tussen Dinkel en IJssel - Joop Kleuver & Paul van Gaalen
Bieden
Tussen Dinkel en IJssel - Joop Kleuver & Paul van Gaalen

Tussen Dinkel en IJssel - Joop Kleuver & Paul van GaalenNatuurgebieden in OverijsselIn het in boek “Tussen Dinkel en IJssel, natuurgebieden in Overijssel, beschrijft Joop de verschillende natuurparels in de provincie en toont ...

Emmen, DR

He, ik kun jou! - Jan Fillekers
Bieden
He, ik kun jou! - Jan Fillekers

He, ik kun jou! - Jan FillekersColumns en liedjesJan Fillekers is niet alleen een van de stuwende figuren in het Farce Majeure - team, en met Henk van der Horst, de maker van de succesvolle serie Showroom, maar hij is ook al heel veel ...

Emmen, DR

Volksverhalen Antwerpen
Bieden
Volksverhalen Antwerpen

Volksverhalen AntwerpenDe stad Antwerpen werd na 1850 het centrum van de volkskundige activiteit in Vlaams-België.  In de redactie van Volkskunde is Antwerpen altijd sterk vertegenwoordigd geweest.  Het is dan ook ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord