Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Overige Boeken en Diversen

Onkruid - Abraham Moszkowicz

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Onkruid - Abraham Moszkowicz

Het zijn niet de slechtste vruchten waaraan de wespen knagen.

Polemiek tegen kleinzieligheid en karaktermoord

In mijn eerste boek schreef ik al over onkruid: nooit eerder vond ik het nodig de halve waarheden en leugens die men in de media over mij debiteerde op andere wijze dan met het woord tegen te gaan. 
Niettegenstaande het feit dat ik als jonge advocaat al merkte dat dat gelijk stond aan onkruid wieden: je trekt wat uit en schraapt wat weg, een paar dagen later kun je weer opnieuw beginnen.

In zijn tweede boek Onkruid maakt Bram Moszkowicz korte metten met heilige boontjes, bleekneuzige betweters, kwetterende papegaaien, over het paard getilde grootheden van klein formaat, maar spaart ook zichzelf niet.

Moszkowicz neemt het op tegen krachten die hem de mond willen snoeren. 
Ze verschuilen zich temidden van de stadsplantsoenen onder de stoeptegels, en soms zijn ze zelfs onvindbaar als anonieme bron. 
Moszkowicz maakt er korte metten mee. 
Hij doet dat strijdlustig en met oratorische kwaliteit: speels, trefzeker, fijnzinnig, vilein en noemt man en paard.

recensie:

'Tot u spreekt een werkeloze', zegt de auteur in zijn voorwoord.
In april 2013 bevestigde het Hof van Discipline in hoger beroep de uitspraak van de Raad van Discipline uit oktober 2012 waarin de bekende strafadvocaat uit zijn ambt werd gezet. 
Moszkowicz kreeg veel bekendheid door zijn verdediging van mensen als Bouterse, Wilders, Willem Endstra en Cor van Hout en door zijn regelmatige optreden op televisie. 
Hier vertelt hij zijn kant van het verhaal, uit hij zijn grieven en doet vooral een poging om, zoals hij zegt, de halve waarheden en leugens die de media over hem hebben gedebiteerd, het 'onkruid', tegen te gaan. 
De media krijgen er inderdaad flink van langs – met citaten en weerleggingen van de auteur – maar er is ook zelfkritiek: hij had beter wel op de zitting van de Raad van Discipline kunnen verschijnen, heeft inderdaad niet aan de bijscholingsverplichting voldaan, in de media soms te fel gereageerd en is hier en daar een aantal keren 'onzorgvuldig' geweest. 
Aan het aannemen van contant geld wijdt hij een heel hoofdstuk en legt uit waarom dat vrij veel voorkomt. 
Een helder geschreven, felle, hier en daar wat bittere, persoonlijke terugblik van de auteur op de gebeurtenissen en mediaverhalen rond zijn persoon van de laatste tijd.

Bertram + de Leeuw Uitgevers - 2013 - 149 pag - ( 237 gram )

In prima staat 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

365 X de natuur in met Natuurmonumenten
Bieden
365 X de natuur in met Natuurmonumenten

365 X de natuur in met Natuurmonumenten Natuurmonumenten komt op voor natuur in Nederland.  Met hart en ziel.  Al meer dan honderd jaar.  Dat is en blijft hard nodig.  Voor een leefbare toekomst van mens en ...

Emmen, DR

Wie luistert - Klazien uit Zalk
Bieden
Wie luistert - Klazien uit Zalk

Wie luistert - Klazien uit ZalkMet foto's van Aart VeldmanWie luistert is nooit alleen. van alle kanten komt er geluid op ons af; vaak begrijpen we niet wat het allemaal is en waar het vandaan komt.  Het is moeilijk om goed te ...

Emmen, DR

De man die naar Auschwitz wilde - Denis Avey met Rob Broomby
Bieden
De man die naar Auschwitz wilde - Denis Avey met Rob Broomby

De man die naar Auschwitz wilde - Denis Avey met Rob BroombyHet nooit eerder vertelde, waargebeurde en onvoorstelbare verhaal van Denis Avey, de Britse soldaat die uit vrije wil Auschwitz binnenging. Denis Avey, een jonge Britse ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord