Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Overige Boeken en Diversen

De Schoonheid van het Paard - Tamsin Pickeral

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

De Schoonheid van het Paard - Tamsin Pickeral

Een geïllustreerde geschiedenis

Fotografie door Astrid Harrison

Voorwoord door Pat Parelli

Paardenfotografe Astrid Harrison en paardendeskundige Tamsin Pickeral reisden een jaar lang de hele wereld over op zoek naar de mooiste exemplaren van meer dan tachtig verschillende paardenrassen. 
Dit boek is het resultaat van hun ambitieuze project: fascinerend om te lezen, en verlevendigd met gevoelige en schitterende foto's.
Ontdek de cruciale rol die de majestueuze viervoeter door de geschiedenis heeft gespeeld, van ploegpaard tot renpaard, en van wild paard tot dressuurpaard. 
volg de ontwikkeling van de mooiste en bekendste rassen en lees het intrigerende verhaal achter rassen die inmiddels bijna vergeten zijn.
Met de vele prachtige foto's is dit boek een traktatie voor iedere paardenliefhebber. 

De schoonheid van het paard is een lofzang op het edelste aller dieren: het paard. 
Tijdens de zoektocht naar de pure schoonheid en grandeur van deze dieren komt meteen de centrale rol aan het licht die ze door de eeuwen heen in de menselijke samenleving hebben gespeeld. 
Het boek toont ook het vakmanschap van paardenfotografe Astrid Harrisson; haar schitterende portretten en verbluffende foto's van bewegende paarden weten de essentie van talrijke verschillende rassen te vangen. 
Dit boek is niet alleen een hommage aan de fysieke grootsheid van het paard – zijn gratie, kracht en buitengewone aanpassings­vermogen – maar ook aan de opvallende diversiteit van het dier. 
Paardendeskundige Tamsin Pickeral beschrijft hoe de belangrijkste en fascinerendste rassen zijn ontstaan, zoals het stoere Kaspische paard, de trotse Volbloed, de raszuivere IJslander, de heldhaftige Shire en vele andere rassen.
Duizenden jaren lang heeft het paard de mens gediend om het land te bewerken, grote afstanden af te leggen, oorlog te voeren en sportieve prestaties neer te zetten. 
Sla dit rijk geillustreerde boek open en ontdek de verhalen achter ruim tachtig rassen, inclusief de oudste paardenrassen, werkpaarden die voor specifieke taken zijn gefokt, sportpaarden die voor een bepaalde sport zijn gefokt en weer andere paarden die zich aan bepaalde omstandigheden aanpassen. 
Met zijn boeiende teksten en prachtige foto's is De schoonheid van het paard een onmisbaar boek voor iedereen die van paarden houdt.


Paardenkenner en kunsthistorica Tamsin Pickeral groeide op midden tussen de paarden op het Engelse platteland. 
Hier ontstond haar levenslange fascinatie voor daze schitterende dieren, hun geschiedenis en hun band met de mens. 
Tamsin heeft zowel in Europa als in Noord-Amerika gewoond, waar ze veel met paarden werkte. 
Deze veelgelezen auteur heeft diverse boeken over dieren geschreven.

Astrid Harrisson heeft een jarenlange ervaring als grafisch ontwerper, fotograaf en creative director. 
Ze combineert haar passie voor alles wat met paarden te maken heeft met een invoelende en doordachte manier van fotograferen. 
Sinds ze op een ranch in Argentine begon met het fotograferen van paarden, heeft ze Europa, Noord- en Zuid-Amerika, India, Afrika, China en Australia afgereisd om paarden in hun natuurlijke omgeving vast te leggen.

Harde kaft met stofomslag - Librero Kerkdriel - 2013 - 288 pag - ( 1983 gram - afm: 24,5 cm x 30 cm )

In prima staat.  

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Langs het tuinpad van mijn vaderen - Rien Poortvliet
Bieden
Langs het tuinpad van mijn vaderen - Rien Poortvliet

Langs het tuinpad van mijn vaderen - Rien PoortvlietToen Rien Poortvliet aan een nieuw boek begon, waarin hij het alledaagse leven rond de laatste eeuwwisseling wilde vastleggen, kwam hij, door een gelukkige omstandigheid, in het bezit van ...

Emmen, DR

Beleggen 1995 - Simon A. Cohen
Bieden
Beleggen 1995 - Simon A. Cohen

Beleggen 1995 - Simon A. CohenHandleiding voor het hele jaar 1995, voor kleine en grote beleggers.Visie op aandelen, rente, dollar en goud Europese beurzen verzwakken Rentedaling: een sprookje Emerging Markets: speculatief Valpartijen ...

Emmen, DR

Het nieuws van Twente 2005.
Bieden
Het nieuws van Twente 2005.

Het nieuws van Twente 2005.Samenstelling Frans de Lugt.Tekst- en fotoboek. Hoofdpunten uit de inhoud: Twentse herinneringen aan Bernhard - Actie voor Azië - Top Craft gered - Goud voor Moniek Kleinsman - Het Stedeke bestaat ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord