Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Reisboeken Reisgidsen

Venetië - Agon gids - Hugh Honour

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Venetië - Agon gids - Hugh Honour

Een geheimzinnige, fluweeldoezelige waterstad... een stad als in een tooververtelling..., schrijft Louis Couperus in 1895 na zijn eerste bezoek aan Venetië.
Van deze stad - voortdurend in een diffuus licht gehuld - gaat een mysterieuze bekoring uit; zij is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars.
Venetië, zo uniek, dat de stad alleen met zichzelf vergeleken kan worden, vormt een aantrekkelijk mengelmoes van architectonische stijlen.
Een blik op de barokke bouwwerken wordt al snel afgeleid door een gotischpaleis, een renaissance-schildering of een neo-classicistisch beeldhouwwerk.

Hugh Honour is erin geslaagd de bezoeker in deze doolhof van cultuurmonumenten de weg te wijzen.

In 18 wandelingen, die elk een halve dag in beslag nemen, wordt telkens een Venetiaanse wijk aangedaan, en terloops wordt de geschiedenis van Venetië aan de bezoeker verteld.
In deze gids - waarin beeldhouwkunst en architectuur de leidraad vormen - voert de auteur de lezer terug naar het roemrijke verleden van de stadsstaat Venetië, die van een onbeduidende vazalstaat van Byzantium uitgroeide tot een wereldmacht.

De lezer beleeft de tanende macht van de doges, ervaart de bezielende kracht van de scuole, opdrachtgevers van grote meesters als Bellini, Titiaan en Tintoretto, en waant zich aan de tekentafel van geniale bouwmeesters als Andrea Palladio, de Lombardi en Baldassare Longhena.

Dit boek over Venetië is een goudmijn voor de kunstminnende reiziger; wetenswaardige details, plattegronden, praktische adressen en een uitvoerige bibliografie maken de gids tot boeiende reisliteratuur voor wie meer wil dan een routinetocht langs het rijke decor van Venetië.

- Dit boek is voor mij de beste gids die ik ooit onder ogen heb gekregen... een boek dat ik van begin tot eind moest lezen - Angus Wilson. 

Uitgeversbedrijf Agon Amsterdam - 1977 - 268 pag - ( 480 gram - 2,5 cm dik )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Danemark - Marco Polo - Deutsch - Duits
Bieden
Danemark - Marco Polo - Deutsch - Duits

Danemark - Marco Polo - Deutsch - DuitsMARCO POLO Reiseführer Dänemark: ReisenMit Insider-Tipps. Inkl. kostenloser Touren-App und Event&News (Deutsch)Kompakte Informationen, Insider-Tipps, Erlebnistouren und digitale Extras: ...

Emmen, DR

Motor Toertochten 13 - Tom Boudewijns
Bieden
Motor Toertochten 13 - Tom Boudewijns

Motor Toertochten 13 - Tom BoudewijnsSchitterende motortochten in Nederland, België en Duitsland.'Motor Toertochten 13". Het dertiende boek uit onze Toertochten­reeks. U toert over dijkwegen. langs beekjes met ...

Emmen, DR

Führer durch Schweden - Kiwi Reiseführer - Band 12 - Duits - De
Bieden
Führer durch Schweden - Kiwi Reiseführer - Band 12 - Duits - De

Führer durch Schweden - Kiwi Reiseführer - Band 12 - Duits - Deutsch.Joop, W. Kessens und Bengt Göran GauffinZeichnungen von Fred C. Bergisch u.a. Photos von Dick de Herder. Textteil innen sehr gut erhalten ohne Flecken ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord