Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Reisboeken Reisverhalen

Pelgrimstocht door Franciscaans Italie - Ja, Schreurs m.s.c.

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Pelgrimstocht door Franciscaans Italie - Ja, Schreurs m.s.c.

Geen landschap van Europa is zozeer door de heiligen, die er geleefd hebben, gevormd als Umbrië, waar Franciscus leefde, en Sinte Clara, en Margaretha van Cortona, broeder Leo en broeder Junipers, en al die anderen die ach­ter de bruidegom van do heilige Ar­moede aan de wereld verlieten.
Van­daag nog liggen de wegen in het land als in de eeuw van Franciscus; in de kleine stadjes, als vogelnesten tegen de bergen geplakt, heeft de tijd stilgestaan. 
Straks komt Sint Franciscus zelf het pleintje met de fontein opdwalen, de kinderen lopen achter hem aan, de vrou­wen komen hun huizen uit, daar begint 'il Poverello' te preken in het zoetste Italiaans dat ooit gesproken is ... 
Het beeld verwezenlijkt zich nimmer, maar het kan elk ogenblik tot leven komen — om een bocht in de lange stoffige weg .-- in een wrak kapelletje, langs een onwaarschijnlijk smal en steil straatje.
Dit land ademt en leeft nog van Sint Franciscus en van allen die hem gevolgd zijn.

Een Nederlands dichter is er heen ge­trokken om dat leven te betrappen, en althans een schaduw op te vangen van een heilige die meer dan wie ook op de Heer zelf heeft geleken. 
Dit book is een dichterlijk reisboek van een pelgrimage door het heilige landschap waar de poëzie van christelijk Europa voor het eerst is uitgebarsten in het Zonnelied en de franciscaanse lyriek. — Het is meer dan een reisjournaal. 
Dat is het óók, maar het is tevens het voortdurend herinne­ren van wat zich in het franciscaanse Evangelie op deze plaatsen heeft afge­speeld, het toetsen van deze herinnerin­gen en de jubelende verrukking van een dichter over zoveel pure schoonheid als hier tussen een handvol bergen bijeen ligt. 
Dit book is uit het volle hart ge­schreven, het bruist over van levendige waarneming, en trekt zich dan weer terug in een bewogen innerlijk schouwen.
Het is een kostbaar getuigenis van een dichterziel over het dichterland bij uitstek. 

Harde kaft met stofomslag - Uitgeverij Het Spectrum Utrecht/Antwerpen - 1954 - 164 pag - ( 412 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De Grote Rode Treinreis - Eric Newby - 1987
Bieden
De Grote Rode Treinreis - Eric Newby - 1987

De Grote Rode Treinreis - Eric Newby - 1987Met de Trans-Siberië Express van Moskou naar de Stille OceaanIn 1977 stapte Eric Newby met zijn vrouw als officiële gids en een fotograaf, in Moskou op de Trans-Siberië spoorlijn ...

Emmen, DR

Baas, Marietje en de Wereldbol - Maria Oomkens
Bieden
Baas, Marietje en de Wereldbol - Maria Oomkens

Baas, Marietje en de Wereldbol - Maria OomkensBaas, Marietje en de Wereldbol geschreven door Maria Oomkens ( Scheherazade uit de Libelle)Eindelijk ziet moeder Marietje haar grote wens in vervulling gaan: een tocht over de aarde met de ...

Emmen, DR

Geo Special New York - 1993 - Duits - Deutsch
Bieden
Geo Special New York - 1993 - Duits - Deutsch

Geo Special New York - 1993 - Duits - DeutschGeo nr 1 - februar 1993 - New York( 477 gram ) - ( 27 cm bij 21,4 cm )  In goede staat.enGeo Special New York - 1993 - Deutsch - DuitsExtra info heft - Auf 60 Seiten durch die Stadt164 pag ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord