Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Reisboeken Reisverhalen

De Koning der Wildernis - Martin Johnson

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

De Koning der Wildernis - Martin Johnson

Mijn avonturen in donker Afrika.

Met talrijke foto's door de schrijver zelf genomen. 

Martin Johnson is er met zijn vrouw op uitgetrokken om in Centraal Afrika het leven der dieren en in het bizonder dat van den leeuw te bestudeeren. 
Hij was daartoe voor­zien van een behoorlijke jagersuitrusting en een voldoende vaardigheid in het schieten, omdat een leeuw nu eenmaal iemand is, dien je in de wildernis niet zonder gevaar tege­moet treedt. 
Hoofddoel van de expeditie was echter het verflimmen van het dierenleven, wat zowel bij nacht als bij dag moest geschieden zoodat hij zijn jagersuitrusting met die van de fotograaf had aangevuld.

Een en ander maakte weer transportmiddelen noodig en zoo zien we er de famille Johnson, aangevuld met de noodige negers, in eenige, automobielen er op uit trekken.
We leven niet meer in den tijd van buffelwagens, ja de heer en mevrouw Johnson gaan van het principe uit, dat het geen zin heeft, je in de wildernis de ge­makken en genoegens van de beschaafde wereld te ontzeggen, zoodat in het kamp dat zij inrichten, de Newyorksche keuken niet ontbreekt, er worden kippen gehouden en een tuintje aangelegd: we zien mevrouw op de foto's met een keurig verzorgde perma­nent wave.
Meen echter niet, dat er geen leeuwen wor­den ontmoet; die heeren zijn, om zoo to zeg­gen. als kind in huis en alle denkbeelden die ik me van Ieeuwen in de wildernis had ge­vormd, zijn bij 't lezen der avonturen eigenlijk naar 't rijk der fabelen verwezen. 
Om een voorbeeld te noemen: Wat dunkt u van een leeuw. die kalm blijft liggen als je hem per auto passeeren wilt en dien je eerst met het voorwiel een zetje moet geven. eer hij besluit een eindje op zij te gaan?
Van een echten, den mensch aanvallenden Ieeuw is geen sprake geweest, maar dit kan misschien verklaard worden door de omstandigheid, dat er zooveel zebra's, gnoes en an­tilopen waren, dat de leeuw het niet noodig vond, die twee gesoigneerde Amerikanen aan zijn menu toe te voegen. 
Van de genoemde diersoorten toch werden er soms zooveel aangetroffen, dat 't iets had van een sprinkhanenzwerm: Johnson schat het stel dat hij tijdens een trek bij elkaar zag, op minstens tien millioen en daar draaide hij met zijn auto behoedzaam tussen door.
Als iemand verre reizen doet, dan kan hij veel verhalen.
Het boek, keurig geillustreerd, zal zeker in den smaak vallen van de avon­tuurlijk aangelegde jeugd, vooral als zij leest. dat drie zestienjarige padvinders de gasten van de reizigers zijn geweest en toen elk een leeuw hebben mogen schieton.
Ik vrees ech­ter, dat er van navolging wel niet veel zal komen, omdat de onderneming een zeer kostbare llefhebberij is, verschillend van die onzer oude vrienden 'Hertendooder' en dergelijke.
Het boek is in een prettigen toon geschreven zonder wetenschappelijke aanstellerij en zonder tragische gebeurtenissen; 't is niet als een boek voor de jeugd bedoeld, maar 't is er een dat ook zeer goed door de rijpere jeugd gelezen kan worden.

Harde kaft - Scheltens & Giltay Amsterdam - 256 pag - ( 546 gram - 3,1 cm dik )

In goede staat 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Tweestromenland - Regge en Vecht - GJ Hesselink
Bieden
Tweestromenland - Regge en Vecht - GJ Hesselink

Tweestromenland - Regge en Vecht - GJ HesselinkGeschiedenis gebied tussen Regge en Vecht( Ommen) in vogelvucht met nadruk op periode 1940-198012 hoofdstukken met verschillende onderwerpen uit het land van de Regge en de Vecht.Geillustreerd ...

Emmen, DR

Tulpen in de nacht - Will Tinnemans
Bieden
Tulpen in de nacht - Will Tinnemans

Tulpen in de nacht - Will TinnemansReisreportages Uit Midden Europa'Mijn zoektocht naar de mens achter het ijzeren gordijn leek een wanhopige poging om met het blote oog bacillen waar te nemen.Maar het leven daar, bleef me ...

Emmen, DR

Groene Dromen - Reizen in Midden - Amerika - Stephen Benz
Bieden
Groene Dromen - Reizen in Midden - Amerika - Stephen Benz

     Groene Dromen - Reizen in Midden - Amerika - Stephen Benzuit de Lonely Planet ReisliteratuurIn 'Groene dromen' reist Stephen Benz af naar de Amazone, Costa Rica, Honduras, Guetemala en Mexico om het ecotoerisme ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord