Advertentie plaatsen

Terug naar resultaten Start Boeken en tijdschriften Reisboeken Reisverhalen

De kapers van Miskitia - Carolijn Visser - 1999

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

De kapers van Miskitia - Carolijn Visser - 1999

Tijdens de oorlog in Nicaragua tussen de sandinisten en de contra's, in de jaren tachtig, was Miskitia -eens een koninkrijk onder Brits protectoraat- een bloedig strijdtoneel. Veel Miskito-indianen verloren hun huizen en vee en zijn nu op de ruïnes van hun oude dorpen een nieuw bestaan aan het opbouwen. 

Carolijn Visser woonde ruim een jaar in hun midden in een paalwoning aan de kust. 

In gezelschap van een Miskita-indiaanse,die onderweg voortdurend over de oorlog droomt, maakt ze een reis over de rio Coco. 
De tocht, bedoeld om de balans op te maken van de strijd, eindigt in een treurig drinkgelag. 
De schrijfster brengt een stel varkentjes het oerwoud in: een geschenk van een Europese weldoener aan arme vrouwen van het Sumo-volk. 

Deze indianenstam leeft zeer teruggetrokken in de eenzaamheid; de moderne tijd wordt hun gebracht door Duitse ecologen. 
Aan boord van de Creole Princess bezoekt Carolijn Visser eilanden waar piraten, drughandelaren en kreeftduikers de dienst uitmaken. de kapers van Misikia is een avontuurlijk boek van Nederlands meest geliefde reisverhalenschrijfster.

Recensie: 

Reisverhalenschrijfster Carolijn Visser verhuisde medio jaren negentig, samen met haar Australische levensgezel Wayne, voor een jaar naar het havenplaatsje Puerto Cabezas aan de oostkust van Nicaragua.
Zij maakt er kennis met Nicaraguanen en buitenlanders van allerlei slag, ontwikkelingswerkers, missionarissen, smokkelaars en Miskito-Indianen, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. 
Een tocht over de grensrivier met Honduras brengt haar ook bij de Sumo-Indianen, een kleine groep die in het binnenland leeft. 
Overal vindt zij de diepe sporen die de strijd tussen de Sandinisten en de contra's in deze streek heeft nagelaten. In een negental verhalen doet zij verslag van haar wederwaardigheden en avontuurlijke belevenissen, waaruit de sfeer en de geur van deze tropische uithoek van Midden-Amerika opstijgt. 
Zij hanteert een heel eigen stijl, beeldend en direct, zonder literaire pretenties. 

Voor liefhebbers van reisverhalen en in het bijzonder voor lezers die al eerder kennismaakten met het werk van Carolijn Visser. 

2de druk 1999 - 249 pag - Meulenhoff - Amsterdam

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Gare du Nord - Philip Freriks.
Bieden
Gare du Nord - Philip Freriks.

Gare du Nord - Philip Freriks.Verhalen over FrankrijkGare du Nord, het Parijse noordstation, is met name voor Nederlanders en Belgen de toegangspoort tot Frankrijk. Al anderhalve eeuw lang. Een kop-station, dus iedereen stapt ...

Emmen, DR

Alles went behalve een tent - Dan Hiscocks (red.).
Bieden
Alles went behalve een tent - Dan Hiscocks (red.).

     Alles went behalve een tent - Dan Hiscocks (red.).Hilarische vakantieverhalenOf je op vakantie nu ontspanning of avontuur zoekt, reizen verlopen niet altijd zoals je wilt… Deze bundel staat vol ongeplande ...

Emmen, DR

De Stoptrein naar Milaan - Lisa St Aubin de Teran
Bieden
De Stoptrein naar Milaan - Lisa St Aubin de Teran

De Stoptrein naar Milaan - Lisa St Aubin de TeranDrie dagen nadat hij de zestienjarige Lisaveta had gevolgd naar haar moeders Londense flat, vroeg César haar plotseling en dwingend om met hem te trouwen: 'Trouw met me, vamanos a ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord