Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Religieus

De lijkwade van Turijn - Ian Wilson

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

De lijkwade van Turijn - Ian Wilson

Is dit het gezicht van Jezus Christus?
Of gaat het hier om een platvloerse vervalsing?
Het fascinerende verslag van een wetenschappelijke speurtocht.

Vanaf het ogenblik dat de Wade haar intrede in de Westeuropese geschiedenis deed, in het midden van de 14e eeuw, is de echtheid ervan in twijfel getrokken.
Op het ruim vier meter lange doek zijn twee afbeeldingen zichtbaar, de voor- en achterzijde van een man, en volgens velen is die man niemand anders dan Jezus Christus.
Maar in navolging van bisschop Pierre d"Arcis, die in 1389 de eigenaren van de Wade in een brief aan de paus van bedrog betichtte, beschouwen vele anderen het doek slechts als een perfide vervalsing, voortgebracht door gewetenloze lieden die munt wilden slaan uit de goedgelovigheid van het vrome en relikwieën beluste volk.
De Britse historicus en journalist Ian Wilson heeft zich reeds vele jaren met de Wade beziggehouden.
In dit boek, dat alom wordt geprezen als het tot op heden uitvoerigste en belangrijkste werk op dit terrein, doet hij op voor iedereen begrijpelijke wijze verslag van het uitgebreide wetenschappelijke onderzoek. 
Waaraan het doek de afgelopen jaren onderworpen is geweest. Een keur van geleerden, onder wie ruimtevaartspecialisten van de NASA, heeft zich met behulp van de modernste technieken over de Wade gebogen en tal van interessante ontdekkingen gedaan. Verder onderneemt Wilson een speurtocht naar het verleden van de Wade vóór de 14e eeuw. Aan de hand van oude kronieken en documenten biedt hij voor die ontbrekende eeuwen een even ingenieuze als intrigerende verklaring.
Wie wil weten of er in onze tijd werkelijk een afbeelding van Jezus Christus bestaat, mag dit fascinerende boek niet missen.

Uitgeverij Het Spectrum Utrecht/Antwerpen - 1979 - 244 pag - ( 339 gram )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Opstand - Jeff Anderson en Mike Maddox
Bieden
Opstand - Jeff Anderson en Mike Maddox

Opstand - Jeff Anderson en Mike MaddoxEen spannende strijd, een schitterende overwinningEen oeroude profetie voorspelde de komst van de Ene - de grote bevrijder die de wereld voor altijd zou veranderen. Eeuwen en eeuwen gingen voorbij, ...

Emmen, DR

De werkers van het laatste uur - Stefan Paas
Bieden
De werkers van het laatste uur - Stefan Paas

De werkers van het laatste uur - Stefan PaasDe inwijding van nieukomers in het christelijk geloof en in de christelijke gemeente.Een aantal jongeren volgt enthousiast een Alpha-cursus, maar hun kringgenoten zien er tegenop om ze mee te ...

Emmen, DR

De ark van Noach
Bieden
De ark van Noach

De ark van NoachHet verhaal van Noach en zijn ark wordt spelenderwijs naverteld met veel vrolijke puzzels en kleurplaten.(2 plaatjes zijn ingekleurd )  Met vrolijke puzzels en kleurplaten  - 16 paginaatjes - 22 gram - Parragon ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord