Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Romans Nederlandstalig

Emotionele berekening - Matt Cohen

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Emotionele berekening - Matt Cohen

De hoofdfiguur van deze aangrijpende, hartstochtelijke roman is Melanie, moeder en minnares, van middelbare leeftijd, excentriek, moedig en onvoorspelbaar, maar diep getekend.

Achter Melanies trauma liggen de merkwaardige lotgevallen van een Amerikaans meisje dat gevangene werd van het Parijse doorgangskamp Drancy, vanwaar men werd doorgestuurd naar Auschwitz.
Haar vriendschap met een Engelse jongen, Christopher Lewis, en de bescherming van de - verpleger - Jakob Bronski houden haar in het kamp op de been.

Jaren na de oorlog krijgt zij de kans Jakob Bronski, dan een oude, heldhaftige Russische dissident en veteraan van een sovjet-hospitaal, een tehuis te bieden in Canada.
Wanneer Jakob en Christopher weer in haar leven opduiken, komt er een nieuw evenwicht in Melanies wankele geestestoestand.

Bij alle ernst die de geschonden levens van zijn hoofdpersonen oproepen, wordt hun houding tegenover het lot dat hen getroffen heeft door Matt Cohen met begrip en humor beschreven. zodat hun - vaak bizarre - gedrag vóór alles menselijk is.


AMBO - 1991 - 197 pag - ( 263 gram)

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De dochter van de boekhandelaar - Sylvie Schenk
Bieden
De dochter van de boekhandelaar - Sylvie Schenk

          De dochter van de boekhandelaar - Sylvie SchenkAlice, de dochter van de boekhandelaar, verliest haar slechts 50-jarige vader aan een hartaanval en moet besluiten of zij in haar vaders voetsporen ...

Emmen, DR

Onrustig tij - Donna Leon
Bieden
Onrustig tij - Donna Leon

Onrustig tij - Donna LeonOnrustig tij is de tiende misdaadroman met commissaris Guido Brunetti in de hoofdrol.  Deze keer speelt het verhaal zich niet alleen in Venetië af, maar ook op het nabijgelegen eiland Pellestrina, in de ...

Emmen, DR

Online - Simone van der Vlugt
Bieden
Online - Simone van der Vlugt

Online - Simone van der VlugtLiteraire JuweeltjesOnline is een verrassend en spannend kort verhaal van Simone van der Vlugt.  Ellis heeft nooit van datingsites gehouden, zeker niet sinds haar vriendin Yvonne verdween na een afspraakje ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord