Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Romans Nederlandstalig

Joe Speedboot - Tommy Wieringa - 2006

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Joe Speedboot - Tommy Wieringa - 2006

Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit, over een verlosser zonder belofte en een heroïsche odyssee. 

Het toont het lot van nieuwkomers in een Nederlands dorp, waar de last van het onverwerkte verleden op de inwoners drukt. 
De tragikomische maalstroom van gebeurtenissen geeft het ingeslapen dorp een onverwachte dynamiek waar het niet meer van zal herstellen. 

Tommy Wieringa schreef met Joe Speedboot een gedreven, aanstekelijke ontwikkelingsroman, met een hoofdrol voor de mateloze verbeeldingskracht van één man.

Fransje Hermans, de verteller van het verhaal, is na een ongeluk invalide geraakt en heeft voorgoed zijn spraakvermogen verloren.
Hij is de zelfbenoemde chroniqueur van het dorp Lomark. 

Zijn fascinatie voor de nieuweling Joe Speedboot is grenzeloos: Joe Speedboot, de jongen die zijn eigen naam gekozen heeft en op zijn vijftiende al bommenlegger, vliegtuigbouwer en bewegingsfilosoof is. 

Nauwgezet observeert Fransje hoe nog een nieuwkomer de natuurlijke orde van het dorp komt verstoren: Joe's stiefvader Papa Afrika, een zachtaardige Nubiër met gazellenogen die een kleine scheepswerf begint op de oever van de Rijn. 

Dan verschijnt de geheimzinnige Picolien Jane, een beeldschone Zuid-Afrikaanse, aan wie Fransje zijn kronieken opdraagt en voor wie levenslange vriendschappen op het spel worden gezet. 

In haar komen alle verhalen samen, met noodlottige gevolgen. 

Op originele wijze en met speels vernuft, toont Tommy Wieringa de loop van een geschiedenis, waarin niemand aan zijn bestemming ontkomt.

 2006 - De Bezige Bij - Amsterdam - 316 pag - ( 461 gram )  

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De verloedering van de Swieps - Heere Heeresma
Bieden
De verloedering van de Swieps - Heere Heeresma

De verloedering van de Swieps - Heere HeeresmaBrave burger Jan Swiep is onderweg naar huis als hij een lifter ziet staan, deze heet Manuel en mag mee met de auto.  Manuel vertelt hem dat hij dichter van beroep is en rondtrekt om zijn ...

Emmen, DR

Onrustig tij - Donna Leon
Bieden
Onrustig tij - Donna Leon

Onrustig tij - Donna LeonOnrustig tij is de tiende misdaadroman met commissaris Guido Brunetti in de hoofdrol.  Deze keer speelt het verhaal zich niet alleen in Venetië af, maar ook op het nabijgelegen eiland Pellestrina, in de ...

Emmen, DR

Goldfarb - Nemon
Bieden
Goldfarb - Nemon

     Goldfarb - NemonOntboezemingen van een vrouwenfluisteraar      In het magische Amsterdam van de jaren zestig loopt een man rond die behalve advocaat grootmeester is in de streelkunst. Goldfarb ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord