Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Romans Nederlandstalig

Wegen van stof - Rosetta Loy

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Wegen van stof - Rosetta Loy

Wegen van stof van Rosetta Loy was in 1987 en 1988 de grote literaire verrassing in ltalië.
Het boek ontving vier prijzen, waaronder de prestigieuze Premio Viareggio en de grote publieksprijs, de Supercampiello, en stond 47  weken op de bestsellerhjsten.
 Wegen van stof is opgebouwd als een huis, een  oud huis in Monferrato in Piemonte, dat in de periode tussen de napoleontische oorlogen en het Italiaanse Risorgimento onderdak biedt aan de geschiedenis van een boerenfamilie gedurende drie generaties.
Opvallend is de manier waarop Rosetta Loy met de tijd omgaat, de tijd die persoonlijk aanwezig schijnt te zijn en de mensen zonder onderscheids des persoons bij de haren grijpt en meesleurt, en van hen blijft niets anders over dan stof.
Tijdens het schrijven heeft Loretta Loy steeds een portretfoto van haar grootmoeder van vaderszijde voor zich gehad, aangezien zij niet slechts een bijzonder  stuk Noord-Italië in de eerste helft van de negentiende eeuw tot leven wilde brengen, maar daarin ook de herinneringen, de woordjes, de verhalen, de sfeer van haar vaders Piemontese familie wilde verwerken.
Zo is tegen een historische achtergrond een schitterend en veelzijdig fresco ontstaan, van oogsten en oorlogen, van liefdes en huwelijken, van geboorten en sterfgevallen, alles samengevoegd door de alom geprezen vertellerskracht en de fijnzinnige, poetische stijl van de schrijfster.

Rosetta Loy, geboren uit een Romeinse moeder en een Piemontese vader, kreeg in 1974 voor haar eerste roman, La biciletta, de Premio Viareggio.
Daarna publiceerde zij naast Wegen van stof nog twee romans en een verhalenbundel.

• Het is voldoende de eerste bladzijden van Wegen van stof te lezen om te constateren dat wat niet meer dan een goedgeschreven historische roman had kunnen zijn, een wonderbaarljk boek is geworden, dat je niet kunt wegleggen voordat je aan de Epiloog bent begonnen  - Le Monde

Meulenhoff Amsterdam - 1990 - 249 pag - ( 264 gram )

In goede staat 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De V van Venus - Marion Bloem.
Bieden
De V van Venus - Marion Bloem.

De V van Venus - Marion Bloem.De auteur Venus van Oosten is van de ene op de andere dag spoorloos verdwenen.Ze laat haar echtgenoot, die ernstig ziek is, vertwijfeld achter.Noch hij, noch hun zoon heeft enig idee waar Venus, die niets meer ...

Emmen, DR

Jetset Callgirls - Fred de Brouwer
Bieden
Jetset Callgirls - Fred de Brouwer

Jetset Callgirls - Fred de BrouwerVanuit zijn residentie aan de Portugese Algarve vertelt de escortkoning over zijn jeugd, de eerst onzekere stappen in de verwen-industrie, de hoogte- en dieptepunten uit zijn boeiende carrière en de ...

Emmen, DR

Het Paleis van Mineralen - Heidi Julavits
Bieden
Het Paleis van Mineralen - Heidi Julavits

Het Paleis van Mineralen - Heidi JulavitsIn het droge voorjaar van 1934 vertrekt de jonge doktersvrouw Bena Jonsson samen met haar flirtgrage echtgenoot en zoontje vanuit Minnesota naar het stoffige stadje Pueblo in Colorado.  Bena ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord