Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Romans Nederlandstalig

Eindelijk oorlog - Herman Koch

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Eindelijk oorlog - Herman Koch

Wanneer is het eigenlijk allemaal begonnen?
In Londen? 
Nog veel eerder? 
Of wellicht al toen tijdens de Slag om Arnhem geallieerde vliegtuigen rieten manden met voedsel met feilloze precisie achter de vijandelijke linies dropten? 

Zo kwam de pasgeborene in een wieg te liggen die te midden van zware artillerieduels en felle man-tegen-man-gevechten en het kermen der gewonden aan een parachute uit de hemel was neergedaald.

Eindelijk Oorlog is het verhaal van iemand in wiens leven 'niets' gebeurt en die daarom op zoek gaat naar gebeurtenissen uit zijn eigen verleden en uit dat van zijn familieleden, die dit leven alsnog in een dramatisch perspectief kunnen plaatsen. 

Gaandeweg raakt hij geobsedeerd door de geschiedenis van zijn onlangs overleden tante uit de Arnhemse Oranjestraat, van wie de laatste sporen nu onherroepelijk dreigen te worden uitgewist.

Het slotdeel levert hem, 'helemaal gratis en voor niks', dat ene dramatische moment op dat hem in één klap met terugwerkende kracht tot deelnemer aan de wereldgeschiedenis maakt.

2002 - Ooievaar - Prometheus - Amsterdam - 190 pag - ( 134 gram ) i.s.m J.M. Meulenhoff  

In prima staat

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini
Bieden
Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini

Duizend schitterende zonnen - Khaled HosseiniDe ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitge­huwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul.  Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast ...

Emmen, DR

Het Geheim van de nachtegaal - Victoria Holt.
Bieden
Het Geheim van de nachtegaal - Victoria Holt.

Het Geheim van de nachtegaal - Victoria Holt.Niet lang nadat Susanna Pleydell in India de charmante Aubrey St. Clare heeft ontmoet, trouwt ze met hem, hoewel ze weinig van hem weet.Ze houdt van hem en voor haar is het huwelijk net zoals ...

Emmen, DR

Een gewoon gezin - Maggie Gee
Bieden
Een gewoon gezin - Maggie Gee

Een gewoon gezin - Maggie GeeAlfred de Wit is al tientallen jaren verantwoordelijk voor het onderhoud en de ordehandhaving in het Albion Park in Londen.  Zonder ooit een dag te verzuimen controleert Albert zijn terrein en jaagt hij ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord