Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Spiritualiteit en Psychologie

Moordsport - Robert F Jones

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

    
Moordsport - Robert F Jones

Een tocht stroomopwaarts langs de Hassayampa. 
Waarin de lezer in een allegorie wordt geconfronteerd met alle avonturen en verschrikkingen die een jongen op weg naar het 'man-zijn' moet doorstaan in zijn zwerftocht langs een mythische rivier

Moordsport is een klassiek Amerikaans avonturenverhaal.
Een man en zijn zoon ondernemen een voettocht langs de rivier de Hassayampa, waarbij ze zich met jagen en vissen in leven houden.
Maar de Hassayampa is een wonderlijke rivier.
Het wemelt er van de zoetwaterzwaardvissen, mastodonten sjokken langs zijn oevers, de doden van vele oorlogen drijven in zijn kreken.

Langzaam ga je begrijpen dat langs deze rivier alle tijden en alle culturen, van het Paleolithicum tot post-2001, alle geografieën van Westchester County tot Noord - China, gelijktijdig bestaan en zich opstapelen tot een grillige en toch uiterst reële topografische warhoop, even verbijsterend chaotisch als de historie zelf.
Dan leren we Ratteneus kennen, het oertype van de outlaw, de outcast, de outsider, die over de Opper - Hassayampa het bewind voert in een majestueuze, uitgesproken bloeddorstige stijl.
Ratteneus is de kracht waaraan geciviliseerde mannen, zowel vaders als zonen, zich voortdurend moeten toetsen, die ze moeten toetsen, die ze moeten trachten te vernietigen willen ze ooit nog bij de benedenstroom terugkeren.
Tijdens hun tocht meten de mannen zich in spelen en dodelijke sporten, die ontleed zijn aan iedere cultuur die ze op hun tocht stroomopwaarts doormaken.
Ten slotte heeft er een tweegevecht met Ratteneus plaats op een manier die in geen enklele beschaving nog ooit is voorgekomen. .

216 pag - 1977 - ( 356 gram ) - Uitgeverij Bert Bakker Amsterdam 

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Niet morgen maar nu - Wayne W. Dyer.
Bieden
Niet morgen maar nu - Wayne W. Dyer.

Niet morgen maar nu - Wayne W. Dyer.Naar een nieuwe kijk op jezelf, naar completer functionerenVolgens dr. Wayne Dyer hebben we allemaal een ‘mentale achilleshiel', bewust of onbewust.Hierdoor vallen we vaak terug in onproductief ...

Emmen, DR

Over de grens van leven en dood - Raymond A. Moody & Paul Perry
Bieden
Over de grens van leven en dood - Raymond A. Moody & Paul Perry

Over de grens van leven en dood - Raymond A. Moody & Paul PerryWat kun je doen als je partner kort na een hevige ruzie overlijdt?  Hoe vertel je iemand die is gestorven hoeveel jullie vriendschap voor jou betekende?Contact hebben ...

Emmen, DR

ABC van de Menselijke Geest - Readers Digest
Bieden
ABC van de Menselijke Geest - Readers Digest

ABC van de Menselijke Geest - Readers Digest1001 vragen en antwoordenInhoud:-De geheimzinnige menselijke geest -De hersenen in kaart gebracht -Onze innerlijke wereld -De familie, onze houvast -De wereld om ons heenHardekaft met stofomslag, ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord