Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Striptijdschriften Donald Duck bundeling

Donald Duck 1955 bundeling

Samenvatting
  • € 530,00
  • Gebruikt  
Omschrijving

Aanwezig nr. 1 tot en met 53. Van nr. 42 is pagina 3-4 grotendeels uitgescheurd. Ik zal van een ander exemplaar (nr. 42 van 1955) een fotokopie maken van pagina 3-4 en die bijsluiten. De meeste  bladen zijn in zeer goede staat. Helaas zijn er toch enkele met een scheurtje. De voorkaft van nr. 1 is  wat te veel gelijmd tegen het schutblad, zodat er bij het open- en dichtslaan van het boek tenslotte een verticale vouw ontstond. Ik zag bij nr. 53 een extra stukje papier gelijmd ter versteviging. Ook zag ik ergens een stukje transparant tape voor hetzelfde doel. De band zelf is in principe in goede staat. Er is echter in de afgelopen ca. 65 jaar wel door transporten af en toe slijtage of een beschadiging opgetreden. Zo ook bij de rug achteraan. 53 nummers vormen tenslotte een heel gewicht voor zo'n band. 1988 gram om precies te zijn. De dikte is 5,5 cm.
Vervolgverhalen zijn: “De kinderen van de zeerover” door Dick Dreux, tekeningen m.i. door Jan Lutz, “20.000 mijlen onder zee” met foto's van de Disney film, “De Vijf gaan er vandoor” tekst Enid Blyton, tekeningen Hans G. Kresse. In nr. 39 staat de aankondiging van de komst van Tom Poes en Heer Bommel. En in nr. 40 komen zij met “Tom Poes en de toverleerling”.  
De eerste Nederlandse Donald Duck kwam uit in oktober 1952. Deze jaargang 1955 behoort daardoor ook tot de eerste Donald Ducks. Kapitaalkrachtige verzamelaars betalen voor Donald Ducks uit 1955 in nieuwstaat vaak zo'n € 50,-- per stuk. Voor boekjes, die niet aan deze kwaliteitsnorm voldoen, ligt de prijs meestal wat lager.    
Daar in mijn eigen verzameling zich reeds een goede jaargang 1955 bevindt, lijkt het mij verstandig  deze bovengenoemde bundeling maar te koop aan te bieden. Ik vraag hiervoor slechts € 530,--. Verzendkosten vanaf € 4,50. 

 

Delen via:
Herman1800
Herman1800
Assendelft, NH
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord