Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Thrillers en Spanning

Moeder Rusland - Robert Littel

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Moeder Rusland - Robert Littel

Robespierre Pravdin, altijd herkenbaar aan zijn Eisenhower-jasje en zijn afgetrapte gympies, is beroepsscharrelaar in Moskou.
Hij verkoopt Japanse horloges, langspeelplaten, 'kapitalistische' muziek, uitheemse sigaretten, kaartjes voor balletvoorstellingen en boven al... ideeën, die hij te pas en te onpas op openbare gebouwen kalkt en waarmee hij keer op keer de toorn van de  Russische hoogwaardigheidsbekleders opwekt.
Pravdin barst eenvoudig van de ideeën en dat maakt zijn leven in de Russische hoofdstad er nu niet direct gemakkelijker op.
Als zijn woning, in het op één na laatste houten huis in het centrum van Moskou, wordt gesloopt, blijft hem niets anders over dan te verhuizen naar het allerlaatste houten huis in het centrum van Moskou. 
Daar ontmoet hij de meest bizarre figuren die men in het Oostblok kan aantreffen: Moedertje Rusland, een verrukkelijke volvette anticommuniste, die geen blad voor haar mond hoeft te nemen omdat ze door de bevoegde instanties officieel 'gek' is verklaard; het meisje Nadezhda, dat haar schoonheid in zwijgen hult en allerlei heerlijk decadente gevoelens in Pravdin wakker roept; en een exotisch uitgedoste goeroe, die meent de éénenzeventigste incarnatie van God te zijn.
En dan wordt Pravdin, die toch al zijn uiterste best moet doen om zijn hoofd boven water te houden, ook nog betrokken bij een gigantische fraude, die hem ongewild tot prooi van het Kremlin, de KGB en de CIA maakt...

De nieuwe roman van Robert Littel is zowel een spannende thriller als een  briljante satire op de russische bureaucratie.

205 pag - 1984 - ( 275 gram ) - A.W. Sijthoff Amsterdam

In goede staat.

 
  

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Ellen den Hollander | Door het vuur
Verkocht
Ellen den Hollander | Door het vuur

Titel: Door het vuur Schrijfster: Ellen den Hollander Genre: Literaire Thriller 239 pagina's ISBN: 978 90 214 3748 4 BreedxHoogxDik: +/- 14cmx22cmx2,5cm Ophalen in Hoorn of Purmerend Verzendkosten € 3,95 Bekijk ook mijn andere ...

Hoorn, NH

Dag van bevrijding - Andy McNab
Bieden
Dag van bevrijding - Andy McNab

Dag van bevrijding - Andy McNabEen Zodiac-rubberboot maakt zich vlak voor de Noord-Afrikaanse kust los van een onderzeeër. De laatste klus voor CIA-agent Nick Stone lijkt niet al te moeilijk voor een man met zijn specifieke ...

Emmen, DR

Sneeuwjacht-De Illusionist - De Codex - Follett - Deaver - Presto
Bieden
Sneeuwjacht-De Illusionist - De Codex - Follett - Deaver - Presto

Sneeuwjacht-De Illusionist - De Codex - Follett - Deaver - PrestonThriller - trilogieSneeuwjacht - Ken Follett De Illusionist - Jeffery Deaver De Codex - Douglas Preston Sneeuwjacht - Ken FollettEen bende gevaarlijke criminelen is uit op ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord