Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Thrillers en Spanning

De Overloper - Donald Seaman

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

De Overloper - Donald Seaman

Waarom zijn de Britse Intelligence Service en de Russische KGB zo geïnteresseerd in de fysicus John Stevens, alias Alexandrei Geria ?

De overloper

Het comfortabele, luxueuze huis in Saddlers Hill zag er zo op het oog even onschuldig uit als de dageraad. 
Maar de heer en mevrouw Stevens, die er sinds kort hun intrek in hadden genomen, voelden zich er toch om de een of andere reden niet helemaal in op hun gemak. Waarom enders schoot de hypernerveuze meneer Stevens, toen op een middernachtelijk uur een gemaskerde man zijn huis binnendrong, deze indringer zonder meer morsdood? 
De man bleek slechts een inbreker te zijn, maar Stevens dacht dat hij met iemand te doen had die het op zijn leven had gemunt. 
Was deze daad een uiting van vervolgingswaanzin, of was John Stevens toch niet die hij voorgaf te zijn? 
Wat bijvoorbeeld te denken van de vreemde belangstelling van de KGB toen Stevens voor het gerecht werd gedaagd? 
En was Sydenhams poging om het gerecht te beinvloeden werkelijk alleen maar een blijk van sympathie voor een gezinshoofd dat zijn huis en zijn bezit tracht te verdedigen?
De antwoorden op deze vragen zijn even onthullend als verrassend.
De 'Times Literary Supplement' schreef over deze spionagethriller: 'Een zeer pakkende schildering van de spanningen waaraan een politieke overloper in zijn persoonlijk leven somrs onderhevig is.
Intelligent en boeiend van compositie.'

Donald Seaman, nu 52 jaar oud, was vele jaren buitenlands correspondent van de `Daily Express'. 
Vijf jaar van zijn journalistieke loopbaan besteedde hij aan het uitpluizen van de meest sensationele spionagegeschiedenis van Engeland, die rond de diplomaten Burgess en McLean. 
Sindsdien heeft het leven van geheime agenten hem altijd gefascineerd en heeft hij veel van deze mensen ontmoet, zowel van de KGB als van de CIA en de Britse geheime dienst. 
Hij is ervan overtuigd dat de Britse geheime dienst zich geheel van de teruggang in de jaren vijftig heeft hersteld en nu mag worden beschouwd als de beste ter wereld.

Amsterdam Boek Amsterdam - 1976 - 288 pag - ( 381 gram )

In goede staat. 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Rood Plein - Martin Cruz Smith
Bieden
Rood Plein - Martin Cruz Smith

     Rood Plein - Martin Cruz SmithPerestrojka en glasnost hebben ervoor gezorgd dat Arkady Renko weer terug is bij de politie.Perestrojka en glasnost hebben er ook voor gezorgd dat de criminaliteit in Moskou groeit als ...

Emmen, DR

De Nacht van Wenceslas - Lionel Davidson
Bieden
De Nacht van Wenceslas - Lionel Davidson

De Nacht van Wenceslas - Lionel DavidsonGevangen in de morsige onderwereld van de extreme politiek, achtervolgd door de geheime politie.. Hij heeft maar één mogelijkheid om daar weg te komen.Nicolas Whistler is een in Londen ...

Emmen, DR

Round House – Louise Erdrich
Verkocht
Round House – Louise Erdrich

Uitg. HarperCollins. Eerste druk 2012. Gebonden met stofomslag. 319 pagina's. Nieuwstaat. Misschien ergens een millimetertje schade aan de stofomslag door verplaatsen. Engelse taal. Het verhaal gaat over de dood van een vrouw in een ...

Assendelft, NH
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord