Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Geschiedenis en Politiek

Kluivenduikers Doedeldans - Willem

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Kluivenduikers Doedeldans - Willem

Het Coronaboek, dat ge thans in handen houdt, is wederom uit de pen van de bekende auteur Willem van lependaal, van wien reeds een aantal bijdragen in deze serie verscheen. 
Ditmaal brengen we: „Kluivenduikers Doedeldans", dat, evenals ,,Polle­tje Piekhaar" en „Lord Zeepsop'' reeds vele herdrukken beleefde en nu in goedkope maar onver­korte editie wordt aangeboden. 
Ook nu weer een boek vol humor en tragiek, dat echter niet speelt in de onderwereld van het oude Rotterdam en langs de boorden van de Maas, maar in het Britse Leger gedurende de oorlog van '14-'18. 
Op fascinerende wijze worden de toestanden in het Schotse regiment en het lot van Paddy, Jim, Ken, Rens Vannykerk en zoveel andere kluivenduikers beschreven. 
Een boek dat U door z'n bijzondere kwaliteit niet los laat, ongemeen boeiend en weergaloos levendig de lotgevallen van een aantal geronselden schildert. 
Een gedurfd maar diep menselijk verhaal omtrent ontgoochelde vrijwilligers, die met een vloek en een schater de wapens leerden hanteren in Bordon­camp en hun einde vonden in de modder van Vlaanderen. 
Kluivenduikers Doedeldans biedt U de gelegenheid kennis te maken met de karak­teristieke vertegenwoordigers van een vorige generatie, die — met of zonder idealen — optrok tegen Keizer Bill, tegen de Jingo's en de volmaakte paradepas! 

Uitgeverij F.G. Kroonder Bussum - Corona boek - 220 pag - ( 177 gram )

In goede staat 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Frits de Zwerver - Jan Hof
Bieden
Frits de Zwerver - Jan Hof

Frits de Zwerver - Jan HofTwaalf jaar strijd tegen de Nazi-terreurEen klassieker over een van Nederlands grootste verzetshelden.De strijd van een dorpsdominee tegen nazi-terreur.Frits Slomp, een gereformeerde predikant uit een dorpje onder ...

Emmen, DR

Geillustreerde Griekse Mythologie Encyclopedie - Guus Houtzager
Bieden
Geillustreerde Griekse Mythologie Encyclopedie - Guus Houtzager

Geillustreerde Griekse Mythologie Encyclopedie - Guus HoutzagerDe griekse goden- en heldenwereld in woord en beeld.De Griekse mythologie heeft na twintig eeuwen christelijke cultuur niets aan kracht, fascinatie en zelfs actualiteit ...

Emmen, DR

Afrika Korps - Oorlog in de woestijn - K J Macksey
Bieden
Afrika Korps - Oorlog in de woestijn - K J Macksey

Afrika Korps - Oorlog in de woestijn - K J MackseyDe geschiedenis van de strijd in Noord- Afrika is de geschiedenis van het Afrika Korps en van de legendarische bevelhebber, Erwin Rommel.Met een strijdmacht die hij wist te smeden tot een ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord